Bursa’da, böbrek hastası çocuklar, Özdilek Alışveriş Merkezi’nde moral depoladı.
Bursa Böbrek Hastaları Sosyal Yardımlaşma Derneği ve Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi iş birliğiyle 40 böbrek hastası çocuk gönüllerince eğlendi. Özdilek Alışveriş Merkezi’nde aileleri ile birlikte yemek yiyen çocuklar, daha sonra bol bol oyuncaklara binerek keyifli bir gün geçirdi. Bu tip faaliyetlerin çocuklar açısından çok önemli olduğunu ifade eden Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Nerolojisi Uzmanı Doktor Hakan Erdoğan, “Buradaki çocuklarımızın bir kısmı nakil olan, bir kısmı ise diyalize giren hastalarımız. Böyle etkinliklerle ilişkileri gelişiyor ve sıkıntılarını bir biriyle paylaşarak kendilerini ona göre hazırlıyorlar. Mümkün olduğu kadar böbrek rahatsızlığı çeken çocuk sayımızı azaltmamız gerekiyor. Bilindiği gibi böbrek yetmezliğinin en büyük sebebi idrar yolu enfeksiyonudur. Bu hastalıklar, önceden teşhis konulduğu zaman önlenebilir hastalıklardır. İdrar yolu enfeksiyonunda vakit geçirmeden çocuklarımızı mutlaka bir nefroloji uzmanını götürmek gerekiyor” dedi.
Her zaman çocukların ve ailelerin yanlarında olduklarını ifade eden Bursa Vali Yardımcısı Ergun Güngör ise, “Bu tür etkinlikler sürekli yapılmalı ve herkes bilinçlendirilmedir. Ben böyle bir organizasyona katkı sağlayarak bize kucak açan Özdilek Alışveriş Merkezi’ne ve diğer kurumlara teşekkür ediyorum” dedi.
Gönüllerinde eğlenen çocuklar, Vali Yardımcısı Güngör’ün elinden hediyelerini aldı. Organizasyon çekilen toplu fotoğrafla son buldu.