Ahilik Kültürü Haftası Kutlamaları çerçevesinde Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) tarafından esnaf ziyaretleri gerçekleştirildi.
KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan ve Esnaf Odası Başkanları toplu halde Konya’nın Bedesten, Kapu Cami ve Aziziye Cami civarı, Tevfikiye Caddesi bölgesi, Terziler İşhanı ve civarındaki esnafları ziyaret ederek karanfil hediye etti.
Oda Başkanları esnafların Ahilik Haftasını ve Mübarek Üç Aylarını kutlayarak hayır dualarını aldı. KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan ve Oda Başkanları esnaflara tek tek karanfil dağıttı.
Konya Esnaf Odaları Birliği tarihinde ilk kez böyle bir esnaf ziyareti ve Ahilik Haftası kutlamasına şahit olduklarını söyleyen esnaflar ise başta KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan ve tüm oda başkanlarına ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.
Ziyaretler sırasında ahiliğin önemine vurgu yapan KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan, Konya ve Kırşehir gibi şehirlerin ahiliğe örnek teşkil ettiğini ve Konya esnafının ahilik kültürünü yaşatmaya çalıştığını söyledi. Başkan Karamercan, “KONESOB olarak biz de esnafın temeli olan ahiliği yaşatmak ve yeni nesillere anlatabilmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz, göstermeye de devam edeceğiz. Gençlerimize ahilik kültürünü aşılamak için çalışmalar yapıyoruz” dedi.