ARTVİN (AA) - Artvin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce 2015 yılında hayata geçirilen "Yerel Pembe Domates Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi" ilk meyvelerini verdi.

Artvin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İshak Hacıkamiloğlu, Artvin halkı  tarafından beğeni ile tercih  edilen ve "pembe domates" diye adlandırılan yöresel domates çeşidinin yaygınlaştırılması için çalıştıklarını söyledi.

Halk pazarında satılan domateslerin en az yüzde 50'sinin pembe domates olacak şekilde üretimin artırılması amacıyla ortaya koydukları Yerel Pembe Domates Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi ile 3 yıllık bir periyotta tamamı bedelsiz olarak dağıtılacak 530 bin domates fidesinden  2015 yılında  dağıtımı yapılan 130 bininin meyvelerinin halk pazarlarında satışa çıktığını dile getiren Hacıkamiloğlu,  çiftçilerle birebir görüşmeler ve pazar araştırmaları  neticesinde gelen talepleri dikkate alarak projeyi hayata geçirdiklerini anlattı.

Hacıkerimoğlu, "ilk yılında projemiz çiftçilerin yüzünü güldürdü ve çiftçilerden gelen olumlu görüş ve teşekkürlerin projenin uygulanması noktasında ne kadar isabetli olduğunu ortaya koydu. Her zaman çiftçinin yanında olacağız. Bu ve bunun gibi projeleri uygulanmaya  devam edeceğiz. Önümüzdeki 2 yılda da toplam 400 bin  adet pembe domates fidesini daha çiftçilerimize verileceğiz. Bununla çiftçilere iyi bir gelirin yanında vatandaşlara da  pazarlarda daha kaliteli bir ürün sunulacak" diye konuştu.

 Vatandaşlar halk pazarında 3 ile 4 lira arasında satışa çıkan pembe domatesi ince kabuklu olması, tadının diğer domates çeşitlerine göre daha lezzetli olması ve yerel üretim olması nedeniyle daha çok tercih ediyor.