TRABZON (AA) - Trabzon'da İŞKUR ve savcılık işbirliğinde yürütülen proje sayesinde, eski hükümlü, mağdur ya da uyuşturucu bağımlılarından oluşan 23 kişi, işe başladı.

Trabzon'da çeşitli suçlardan mahkemelerce çeşitli cezalara çarptırıldıktan sonra cezalarını çekip cezaevinden çıkan, yakınları suça karıştığı için mağdur olan ya da uyuşturucu bağımlısıyken tedavi olup yeniden hayata tutunmak isteyen birçok kişi, kendilerine yardımcı olunması için Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na bağlı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'ndeki Koruma Kurulu'na başvurdu.

Başvuruların artması üzerine söz konusu kişilere yardımcı olunması için savcılık ve İŞKUR ortaklığında, "Toplum Yararına Çalışma Programı" adlı proje başlatıldı.

Proje çerçevesinde, Koruma Kurulu'na başvuran söz konusu kişiler, bu kuruldaki uzmanlarla görüşmeler yaptı. Görüşmeler sonrası, çalışabilecek durumda olan 23 kişinin İŞKUR yardımıyla kentteki çeşitli kurumlarda işe başlatılması kararlaştırıldı.

İşe başlamadan önce bu kişileri makamında kabul edilen Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl ve Başsavcı Vekili Mustafa Akbulut, kendilerine yeni işlerinde ve hayatlarında başarı diledi.

Trabzon Adalet Sarayı, İl Emniyet Müdürlüğü, kaymakamlık ya da müftülükleri bağlı camilerde temizlikçi olarak işe başlayan bu kişiler yaklaşık bin lira maaş alacak. Sigortaları da ödenecek olan söz konusu kişiler, böylece topluma kazandırılacak.

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yetkilileri, amaçlarının eski hükümlüler ya da uyuşturucu kullanırken tedavi olup madde bağımlılığından kurtulanları yeniden topluma kazandırmak olduğunu ifade ederek, uygulama çerçevesinde yakınları suça karıştığı için mağdur olanlara da yardımcı olduklarını anlattı.