SAMSUN (AA) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinde 29 Mayıs'ta uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Opr. Dr. Kamil Furtun'un eşi Funda Furtun'u evinde ziyaret etti.

Müezzinoğlu, merhum Furtun'un, Atakum ilçesindeki evini ziyaret ederek eşi Uzm. Dr. Funda Furtun ile bir süre görüştü.

Basına kapalı gerçekleştirilen ziyaretin ardından Çarşamba Havalimanı'na hareket eden Bakan Müezzinoğlu, burada yaptığı açıklamada, Samsun'a, Furtun'un ailesini ziyaret amacıyla geldiğini söyledi.

Müezzinoğlu, ailenin talebi varsa onları değerlendirmek için görüşme yaptıklarını belirterek, "Görevi başında şehit olduğu hastaneye onun isimini vermeyi düşünüyoruz. Eşinin, ailesinin rızasının olup olmadığını sormak için bu ziyareti yaptık" dedi.

Yaşanan acının büyük olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, "Gerek ailenin kendi özelindeki acısı, gerek sağlık camiası olarak çok başarılı bir meslektaşımızı görevi başında kaybetmek, gerekse ülkenin çok sevilen güzel bir insanını kaybetmiş olmak çok yönlü üzüntü kaynağı. O güzel sözde olduğu gibi, 'acılar, sıkıntılar paylaştıkça azalır.' Paylaşarak azaltmaya gayret ediyoruz. İnşallah hem insani değerleriyle hem mesleki başarılarıyla adını yaşatarak, ailesi için de daha çok sabır kaynağı oluruz" diye konuştu.

Müezzinoğlu, Furtun'un ailesine tekrar başsağlığı dileyerek, şunları kaydetti:

"Bu sene özellikle 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle 'şifa veren ele vefa' sloganıyla yola çıkmıştık. Hekimlerimiz, hemşirelerimiz, sağlık çalışanlarımız 24 saat kesintisiz şifa dağıtıyor. Şifa dağıtan bu ellere vefasızlık yapılmaması en büyük talebimizdir. Yanlış yapanlara da toplum olarak çok net tavrımız olmalı. Ümit ederim ki bu son olur."

Müezzinoğlu, açıklamasının ardından İstanbul'a hareket etti.