Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün Tokat İl Sağlık Müdürlüğü emrine tahsis etmiş olduğu 7 ambulans düzenlenen törenle hizmete sunuldu.
Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Saadettin Yazı, 112 Acil Servis istasyonuna günlük gelen 2 bin 500 ile 3 bin arasındaki çağrının yaklaşık 150 tanesinin vaka olduğunu söyledi. Asılsız ihbarlar nedeni ile 112 Acil Servisin meşgul edildiğini ifade eden Yazı, “112 acil servis hizmetleri sıfıra yakın hatayla hizmet vermesi gereken bir hizmet amirliğimiz. Günlük 2 bin 500 ile üç bin arasında çağrı gelmekte. Ama bunların yaklaşık 150 tanesine vaka olarak ambulanslarımız hizmet vermekte. Geri kalanı boşu boşuna bizim sağlık merkezimizi işgal ediyor. Vatandaşlarımızdan özellikle rica ediyoruz, boşa gelen çağrı acil bir hizmeti engellemekte. Ayrıca bu 150 vakanın da en az 15 tanesi gerçek olmayan vaka olarak karşımıza çıkıyor. Ambulansımız gidiyor, köy yollarında 3,4 saat bekliyor, dolaşıyor, vaka olmadığını anlayıp geliyor. Bunların hepsi bize zarar olarak geri dönüyor" dedi.
Törende konuşma yapan Vali Cevdet Can ise amaçlarının insanların mutlu olması ve yüzünün gülmesi olduğunu ifade ederek, “İşte bunun için gayretler gösteriliyor. Bugün de bu 7 ambulans ilimize bu sebeple geldi. Önümüzdeki dönemde de yine kaynaklarımızı insanlarımızın mutlu olması için harcamaya devam edeceğiz. Ben bu vesileyle bir kere daha ilimize bu hizmetleri sağlayan hükümetimize ve Sağlık Bakanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların arından 3’ü Tokat merkez, diğerleri ise Erbaa, Turhal, Zile ve Niksar’da kullanılacak olan ambulanslar İl Müftü Yardımcısı Selahattin Şanver’in okuduğu dua sonrası hizmete sunuldu.