Karaman’da düzenlenen Yol Bisikleti Türkiye Şampiyonası sona erdi.
Yol Bisikleti Türkiye Şampiyonasında 6 kategoride 134 sporcu yarıştı. Şampiyonanın ilk günü zamana karşı yapılan yarışlarda 12 kilometre ile 25 kilometre arası mücadele eden sporcular, yarışmaların ikinci ve üçüncü günü farklı kategorilerde 57, 70 ve 133 kilometre arasında değişen mesafelerde kıyasıya mücadele etti. Zorlu ve çekişmeli geçen şampiyonanın son gününde, Türkiye’de gerçekleştirilen Bisiklet Şampiyonalarında nadir görülen bir olaya gerçekleşti ve Vali Murat Koca, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ve İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, başlangıç noktası olan Aktekke Meydanından yaklaşık 3 kilometre pedal çevirerek sporculara destek oldu.
Yarışmalar sonunda, Büyük Bayan Genel Ferdi Klasmanda 02:08:29’luk derecesi ile Esra Kürkçü, Büyük Erkekler Genel Ferdi Klasmanda 03.20.20’lik derecesi ile Ahmet Örken, Genç Bayan Genel Ferdi Klasmanda 02:07:46’lık derecesi ile Ayşe Çakır, Master Erkek A Genel Ferdi Klasmanda 01.50.13’lük derecesi ile Nevzat Kıral, Master Erkek B Genel Ferdi Klasmanda 01.59.16’lık derecesi ile Zafer Yalın ve Yıldız Bayan Gene Ferdi Klasmanda 01.55.46’lık derecesi ile Fatma Sezer kategorilerinde şampiyonluklarını ilan eden sporcular oldu.
Takım genel sıralamaların da ise Büyük Erkek Genel Takım Klasmanı 1.’si Torku Şeker Spor, Genç Bayan Genel Takım Klasmanı 1.’si Alanya Doğa Sporları Kulübü, Master Erkek - A Genel Takım Klasmanı 1.’si Fiberli Antalya Spor Bisiklet Takımı, Master Erkek - B Genel Takım Klasmanı 1.’si Yalova Belediye Gençlik Spor Kulübü ve Yıldız Bayan Genel Takım Klasmanı 1.’si Alanya Doğa Sporları Kulübü oldu.
Şampiyona sonunda dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları Karaman Valisi Murat Koca, Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Şube Müdürü Selçuk Akbaş ve Bisiklet İl Temsilcisi Barış Ünlü tarafından verildi. Karaman’da 3 gün boyunca devam eden yarışmaların sorunsuz bir şekilde tamamladığı belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, ”Karaman için önemli şampiyonalardan birini daha geri de bıraktık. Ben, bu şampiyonada yer alan tüm sporcuları göstermiş oldukları centilmence hareketlerinden dolayı tebrik ediyorum. Kategorilerinde rakiplerini geride bırakarak Türkiye Şampiyonu olan sporcularımızı ayrıca tebrik ediyorum. Karaman bisiklet takımımız şampiyonada farklı kategorilerde toplam 8 madalya alarak ilimizi en iyi şekilde temsil etmişlerdir. Bu başarıda emeği geçen tüm antrenör ve sporcularımızı bir kez daha tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.