İşitme Engelliler Milli Takımı, 14-27 Haziran tarihleri arasında Almanya’nın Hannover şehrinde yapılacak olan Avrupa Futbol Şampiyonası hazırlıklarına Ankara’da devam ediyor.
İşitme Engelliler Milli Takımı’na Manavgat Belediyesi İşitme Engelliler Spor Kulübü’nden iki futbolcu ile tercüman Guddusi Aydın katılıyor.
Milli Takım kampını ziyaret eden Manavgat Belediyesi İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı ve Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi H. Hüseyin Aydın, “Milli davaya 2 sporcu 1 tercüman olmak üzere 3 kişilik katkı vermek bizleri mutlu ediyor” dedi.
2012 yılında Türkiye’ye dünya şampiyonluğunu kazandıran İşitme Engelliler Futbol Milli Takımı, Teknik Direktör Ali Metin, Teknik Direktör Yardımcıları Mücahit Öztürk ve Mehmet Erdenerin ile tercüman Guddusi ile birlikte Ankara’da Avrupa Futbol Şampiyonası için hazırlıklarını sürdürüyor. Şampiyona için Nevşehir’de ilk kampı gerçekleştiren Milli Takım, 18 Nisan tarihine kadar Ankara’da çalışmalarına devam edecek. 13-23 Mayıs tarihlerinde İstanbul Riva’da kamp yapacak olan milli takım şampiyona öncesi son kampını ise yine Ankara’da yaparak, 10 Haziran’da Almanya’ya hareket edecek.
İşitme Engelliler Futbol Milli Takımı ile ilgili görüşlerini aktaran Teknik Direktör Ali Metin, şampiyonaya iyi bir şekilde hazırlanmaya devam ettiklerini belirterek, “Federasyon Başkanımız Yakup Ümit Kıhtır ve yönetimimiz her turlu desteği bizlere vermektedir Teknik heyet ve sporcularımızla en iyi şekilde hazırlıklarımızı sürdürüyoruz Bizlere düşen görev ise son Dünya Şampiyonu olarak bu Avrupa Şampiyonası’ndan da alnımızın akıyla çıkmak” dedi.
Milli takımda iki futbolcu ve tercümanı bulunan Manavgat Belediyesi İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Aydın ise mili takımın başarısının tüm Türkiye’yi gururlandırdığını ifade ederek, “2012’de Dünya şampiyonu olan takımımıza tercüman ve bir sporcu göndererek bu başarıya katkı sağlayarak büyük bir mutluluk yaşamıştık. 2015 Avrupa Şampiyonası içinde Manavgat Kaymakamlığı’nda Engelliler Koordinatörü olan ve Kulübümüz Koordinatörü ve tercümanı Guddusi Avdın’ın yine tercüman olarak görev alması ve Manavgat Belediyesi’nde çalışan kulübümüz spor menajeri İbrahim Güzel ve sporcumuz Asutay Mutlu’nun Milli Takım’da sporcu olarak görev alması bizi çok mutlu etti. Amacımız milli davada bizimde katkımızın olmasıdır. İnşallah 2012 de yaşadığımız dünya şampiyonluğu mutluluğunu 2015 Avrupa şampiyonasında da yaşarız” diye konuştu.