Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanlığı’nın, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası çerçevesinde, lise öğrencileri arasında ‘Engelin ve Engellinin Anlaşılması’ konulu ödüllü kompozisyon yarışması düzenleyeceği bildirildi.
Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mersin merkez ve ilçelerdeki özel ve devlet okullarında öğrenim gören lise öğrencilerini kapsayan kompozisyon yarışması ile öğrencilerin engel ve engelli kavramları üzerinde düşünmelerini, araştırma yapmalarını, engellilerin karşı karşıya kaldıkları sorunların çözümü yönünde fikir üretmelerini sağlamak amaçlanıyor. Öğrencilerin, engellinin kim olduğu, engelin ne demek olduğu, nasıl yaşadığı, ne tür zorluklarla karşılaştığı, sorunları nasıl aştığı gibi konularda araştırma ve gözlem yaparak bilinçlenmelerini sağlamak da hedefleniyor.
Yarışmaya katılacak eserlerin, daha önce hiçbir yarışmada ödül almamış ve herhangi bir yerde yayımlanmamış olması koşulu aranırken, kompozisyonların en geç 24 Nisan 2015 tarihine kadar okul müdürlüklerine teslim edilmesi gerektiği belirtildi. Katılımcıların okul müdürlüklerine teslim ettikleri eserlerini [email protected] adresine de iletebilecekleri kaydedilen açıklamada, “Yarışmada birinciye laptop bilgisayar, ikinciye cep telefonu, üçüncüye tablet bilgisayar, dördüncü ve beşinciye dijital fotoğraf makinesi, ayrıca ilk beşe giren öğrencilere plaket ve katılım belgesi verilecek” denildi.