KASTAMONU (AA) -  Eski Sağlık Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Recep Akdağ, "Sağlıktan memnuniyet yüzde 39,5'ten, bizim dönemimizde yıllar içerisinde artarak yüzde 75'lere ulaştı" dedi.

Akdağ, Kastamonu Üniversitesi (KÜ) tarafından üniversitenin 3 Mart Konferans Salonu'nda düzenlenen "Dönüşümsel Liderlik ve Türkiye Sağlıkta Dönüşüm Programı" konulu konferansta, Türkiye'nin son 12-13 yıl içerisinde müthiş bir kabuk değiştirdiğini belirtti.

Geçmiş dönemlerde ülkenin sağlıkta çok kötü bir noktada olduğunu söyleyen Akdağ, "Vatandaşlara en önemli problemlerinizi sıralayın dediğimiz zaman, sağlık her zaman en baştaydı. Mesela, köyde yaşayan bir vatandaşın acil ambulans ihtiyacı olduğu zaman ambulans yoktu. Kötü bir ortamdı, değişmesi gerekiyordu. Bakan olduğum zaman, beklenti çok yüksekti. Bu beklenti, bir dönüşüm gerçekleştirmeniz için size çok yardımcı olur" diye konuştu.

Akdağ, her hastanede bir hasta hakları ya da hasta iletişim biriminin olduğunu dile getirerek  "İçimizde bir hasta hakları veya tüketici derneğine üye olan var mı? Şöyle bakıyorum, bir kişi çıktı. Çok enteresan değil mi sizce? Kendi hukukumuzu korumak adına örgütlenmiş değiliz. Ben çok uğraştım, hasta hakları dernekleri çok gelişsin diye" ifadesini kullandı.

Sağlık göstergeleriyle ilgili 2 önemli hususun olduğuna işaret eden Akdağ, bunların anne ve bebek ölümleri olduğunu anlattı.

Akdağ, Türkiye'de sağlıktaki transformasyonun sağlık göstergelerinde iyiye gitmeyi sağladığını aktararak "Sağlıktan memnuniyet yüzde 39,5'ten, bizim dönemimizde yıllar içerisinde artarak yüzde 75'lere ulaştı. Ülkemizde yılda bin dolar kişi başına sağlığa para harcıyor. Türkiye'nin yanına yaklaşan başka bir ülke yok" şeklinde konuştu.

Konferansın sonunda Akdağ'a, Vali Şehmus Günaydın ve  KÜ Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın tarafından plaket verildi.