İstanbul’da şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için Bingöl’de mevlit okutuldu. Program sonrası konuşan Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Celal Aygün, devletin ve milletin bu tür saldırılarla yıldırılıp, sindirilemeyeceğini belirterek, “Devletimiz, milletimiz dimdik ayaktadır, birlik ve beraberliğimiz inanıyorum ki ilelebet devam edecektir” dedi.
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı, geçtiğimiz günlerde İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde teröristler tarafından rehin alınarak şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için Mevlid-i Şerif okuttu. Hacılar Camii’nde Cuma namazına müteakip düzenlenen programa, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Celal Aygün, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. DR. Gıyasettin Baydaş, İl Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk, İl Müftüsü Mecit Can, kurum müdürleri, adliye personeli ve vatandaşlar katıldı.
Program öncesi cemaate bilgi veren İl Müftüsü Mecit Can, “Malumunuz geçen günlerde İstanbul Adliye Sarayı’nda bir savcımız şehit oldu, Allah kendisine rahmet eylesin. Şehit savcımız için Sayın Cumhuriyet Başsavcımız ve diğer savcılarımız mevlit okutmak istediler. Cuma saatinde, böylesi hayırlı bir iş yapabilir miyiz diye sordular. Bizde memnuniyetle kabul ettik” dedi.
“SÖZÜN BİTTİĞİ NOKTADAYIZ”
Mevlid-i Şerif ve Kur’an-ı Kerim’in okunduğu program dualarla son bulduktan sonra bir konuşma yapan Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Celal Aygün, Savcı Kiraz’ın hain terör saldırısı sonucu şehit edildiğini söyledi. Şehit Savcı Kiraz’a Allah’tan rahmet dileyen Savcı Aygün, “Aslında sözün bittiği noktadayız, güpegündüz bir insana sırf görevini yaptığı için makamında esir alıp, kurşun sıkıp şehit etmek, hiçbir insani değerin ve hiçbir vicdanın kabul etmeyeceği bir olaydır. Görüyoruz ki başta Bingölümüz olmak üzere bütün yurdumuzu, bütün milletimizi üzdü, demek ki şehidimiz öyle bir insanmış ki, Cenab-ı Allah kendisine bütün yurtta, bütün memlekette böyle mevlitlerle, dualarla, fatihalarla bir uğurlanmayı nasip etti. Şunu da söylemek istiyorum; memleketimizi, devletimizi, milletimizi, bu tür saldırılarla yıldırmak, sindirmek mümkün değildir. Devletimiz, milletimiz dimdik ayaktadır, birlik ve beraberliğimiz inanıyorum ki ilelebet devam edecektir” diye konuştu.