Aktaş Holding, Uludağ Üniversitesi’nde (UÜ), öğrenciler ve öğretim üyeleri tarafından hazırlanan bilimsel çalışmalarla patentlerin sergilendiği 4. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri’nde, ödüle layık görüldü.
Hava süspansiyon körüğü sektöründe Türkiye’de lider dünyada da ilk üç firma arasında yer alan Aktaş Holding, birbirinden farklı platformlarda düzenlenen organizasyonlarda, adından söz ettirmeye devam ediyor. Aktaş Holding son olarak, Uludağ Üniversitesi’nde yürütülen akademik çalışmaların, tüm üniversite akademik birimleriyle, kamu, sanayi ve özel sektörle paylaşılarak, etkin çalışma gruplarının oluşturulması amacıyla başlatılan, 4. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri etkinliğinde yer aldı. 11-13 Kasım tarihleri arasında, Uludağ Üniversitesi Mete Cengiz Kongre Merkezi’nde düzenlenen organizasyonda Aktaş Holding’i, Ar-Ge ve Mühendislik Müdürü Ender Akar temsil etti. Akar, etkinlikte Aktaş Holding’in Ar-Ge alanında yapmış olduğu çalışmaları içeren bir sunum yaptı.
525 projenin gösterime çıktığı ve büyük bir bölümünü de, üniversite-sanayi, üniversite-kamu işbirliği ile ortaya çıkan projelerin oluşturduğu Ar-Ge Günleri’nde, Aktaş Holding’in bugüne kadar yaptığı başarılı çalışmalarının yer aldığı sunum, katılımcılardan büyük beğeni topladı. Ar-Ge Günleri etkinliğinde görücüye çıkan 525 proje posteri içerisinde Aktaş Holding, ’Raylı Taşıtlardaki İkincil Süspansiyon Körüğü Üretimi ve Test Edilmesi’ posteriyle, ödül almaya hak kazandı.
Ar-Ge ve Mühendislik Müdürü Ender Akar, Aktaş Holding adına ödülü Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. A. Saim Kılavuz’un elinden aldı. Ödüle layık görülmekten dolayı memnuniyet duyduklarını ifade eden Aktaş Holding İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Sami Erol, bugüne kadar yapmış oldukları başarılı çalışmaların meyvesini, bu şekilde aldıkları için haklı bir gurur yaşadıklarını söyledi.
Yeniliklerin öncüsü olmaya devam edeceklerini vurgulayan Erol, “Aktaş Holding olarak, Ar-Ge ve inovasyon alanında önemli atılımlar gerçekleştirmekteyiz. Kendi stratejik planlamalarımız gereği, bu alanları oldukça önemsiyoruz. Global bir pazarda faaliyet göstermenin en önemli kurallarından biri, hiç şüphesiz yenilikçi olmak ve pazarın her türlü ihtiyacına yönelik çözüm üretebilmekten geçiyor. Bu bakımdan Aktaş Holding, yeni nesil teknolojiyi tüm operasyonel süreçlerde uygulamayı sürdürürken, sektörün ihtiyacı doğrultusunda çözüm üretmeye de devam edecektir” dedi.