FRIULI-VENEZIA GIULIA, () - TÜRKİYE Ümit Milli Basketbol Takımı, İtalya'nın ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nın ikinci tur ilk karşılaşmasında Ukrayna'yı 79-62 yenerek, çeyrek finale yükselmeyi garantiledi.

Karşılaşmanın ilk çeyreğinde iki takım da boyalı alanı kullanarak sayıya ulaşmayı tercih etti. Emircan Koşut'un ön plana çıkarak Türkiye hücumlarına verim kattığı bu çeyrekte Ukrayna, pota altına penetre ederek skor üretmeye konsantre oldu. Koşut'un yüzde 80 isabetle 8 sayı ürettiği çeyreği Türkiye 18-16 önde kapattı.

İkinci çeyreğin başında Ukrayna, hücumu hızlandırarak skor üretmeye başladı. Dziuba'nın öne çıktığı bu hücumlar sonunda Ukrayna 13. dakikayı 26-21 önde geçti. Bu dakikadan itibaren Türkiye'nin daha verimli ve yüksek yüzde ile hücum etmesi oyuna denge getirdi. İki takımın da boyalı alanı kullanmaya ve penetre etmeye çalıştığı devreyi Ümit Milliler, 37-34 geride kapattı.

Üçüncü çeyrekte Ukrayna'nın geriye hızlı koşan ve boyalı alanı savunan müdafaası karşısında Ümit Milliler, ilk dakikalarda hücum ritmi bulmakta zorlandı. Hızlı hücuma çıkarak skor üreten rakibine karşı Emircan Koşut'un pota altı performansıyla karşı koyan Ay-yıldızlı takım, çeyreğin sonuna 10-0'lık bir seri yakalamayı başardı ve skoru lehine çevirdi. Türkiye son periyoda 50-49 önde girdi.

Üçüncü çeyreğin sonundaki etkili oyununu son periyoda da taşıyan Milliler, kısa sürede farkı çift haneye çıkardı. Ay Yıldızlı ekip, 35. dakikayı 66-51 önde geçti. 26. dakikayı 49-40 önde tamamlayan Ukrayna'ya karşı maçın geri kalanında 39-13'lük bir seri yakalayan Türkiye, karşılaşmayı 79-62 kazandı.

Türkiye Ümit Milli Basketbol Takımı adına Emircan Koşut 24 sayı-11 ribaund-3 blok, Ege Arar 11 sayı-5 ribaunt, Kartal Özmızrak 11 sayı-8 asist ile oynadı.

Çeyrek finale yükselmeyi garantileyen Türkiye, Avrupa Şampiyonası İkinci Turu'ndaki ikinci karşılaşmasını yarın saat 19:15'te Çek Cumhuriyeti'ne karşı oynayacak.