Alanya Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Adem Murat Yücel Başkanlığında gerçekleştirildi.
Belediye Başkanlığı görevinde bir yılını dolduran Adem Murat Yücel, meclis üyelerine ve birim amirlerine teşekkür ederek meclisin açılışını yaptı. Kanun gereği faaliyet raporunun oylamasına katılamayan Belediye Başkanı Yücel, görevi Meclis Birinci Başkan Vekili Fahri Baysal’a bıraktı. Baysal, meclisin birici gündem maddesi olan Alanya Belediye Başkanlığının 1 Ocak -31 Aralık 2014 tarihleri arasını kapsayan bir yıllık faaliyet raporunu, meclis üyelerinin görüşlerine sundu. Partilerin grup sözcüleri faaliyet raporuyla ilgili gerekli değerlendirmeleri yaparak olumlu görüş ve eleştirilerini bildirdiler.
KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ
Bir yıllık görev sürelerini tamamlayan Encümen, İmar ve Bayındırlık, Plan ve Bütçe Komisyonuna yeni üyeler seçildi. Gizli yapılan oylama ile Encümen üyeliğine Abdullah Öztürk, Mustafa Tuna ve Zihni Asiltürk seçilirken, İmar ve Bayındırlık Komisyonuna Mustafa Keşoğlu, Erkan Demirci, Melike Nazifoğlu, Hasan Özdemir ve Mehmet Ali Tekin, Plan ve Bütçe Komisyonuna ise Alper Birer, Mustafa Aras, Tunahan Kasapoğlu, Ali Uğur ve Garip Kodal oy çokluğu ile seçildi.
MECLİSTE YENİ BİR KOMİSYON
Alanya Belediyesi Sosyal Yardım Yönetmeliğinin 12’nci maddesi gereğince ilk defa Sosyol Yardım Değerlendirme Komisyonu kuruldu. Bu komisyona her partiden birer meclis üyesi seçilmesi önerisinde bulunan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz belediyemizin yeni bir müdürlüğüdür. Açta-açıkta kimseyi bırakmamak, devletin ve yerel yönetimin elini ihtiyaç sahiplerine uzatmak için Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüzle birlikte çalışacak her partiden birer meclis üyesinin bu komisyonda yer almasını öneriyorum” dedi. Öneri oybirliğiyle kabul edilerek komisyona Gökçen Nazifoğlu, Mehmet Kural ve Mustafa Toksöz seçildi.
MECLİS TV YAYINA GİRDİ
Meclis toplantılarının bundan sonra tüm dünyadan canlı izlenebileceğinin müjdesini veren Belediye Başkanı Yücel, “Bilgi İşlem Müdürlüğümüz çok önemli bir hizmeti hayata geçirerek, Belediyenin web sayfasından meclis toplantılarının tüm dünyadan izlenmesi imkanını sağladı” dedi.
Yücel, ayrıca dünden itibaren İskele Meydanı’nda vatandaşlara ücretsiz internet hizmeti verilmeye başlandığını da vurguladı.