Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi Bilecik’te de yaşanan elektrik kesinti üzerine bir esnaf, iş yerinde 15 yıl sonra ilk defa kullandığı jeneratörü sayesinde müşterilerini mağdur etmedi.
Ülkenin büyük bir bölümünde yaşanan elektrik kesintisi, birçok kesim gibi Bilecik’te de bulunan esnafı da mağdur etti. Esnaf, müşterilerine hizmet etmek, ürünlerini korumak için uzun süre elektriğin gelmesini bekledi. Bilecik’te 20 senedir döner ve köfte satan Necmi Eloğlu, kesilen elektrik sonrası dükkanının önüne koyduğu jeneratör ile elektrik üretip müşterilerinin mağdur etmedi. Konu hakkında açıklama yapan Eloğlu, böyle bir olayla 15 sene önce seyyar köftecilik yaparken karşılaştığını belirterek, “Şurada seyyar köftecilik yaparken bu jeneratörü çalıştırıyordum. 15 seneden beri ilk defa çalıştırmak nasip oldu. Böyle habersiz elektrik kesilmesi uzun saatler bizim ticaretimizi etkiliyor. Elektrik olmayınca iş olmuyor tabi. Bizim dönerimiz robot elektrikle çalışıyor, fırınımız robot elektrikle çalışıyor. Elektrikle çalışmayan bir şey yok ki dükkanda. Biz seyyar köftecilik yapmıyoruz ki, şehrin göbeğinde esnaflık yapıyoruz” dedi.
Bilecik’te 10.36’dan itibaren başlayan kesintisinin ardından şehir içinde bulunan trafik lambalarının çalışmaması nedeniyle Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, araç yoğunluğunun fazla olduğu bölgelerde görev yaptı. Ekipler, trafiğin rahat işlemesi için işaretlerde araçların geçişini sağlarken, saat 15.30 gibi gelen elektrik, kentteki esnaf ve vatandaşlara rahat bir nefes aldırdı.