AK Parti Erzurum milletvekili adayı İbrahim Aydemir, seçim gezileri kapsamında Olur ilçesini ziyaret etti. Olur Belediye Başkanı Rüstem Polat ve Olur AK Parti ilçe Başkanı Nihat Albayrak ve Yönetim kurulu üyeleriyle çok sayıda vatandaş tarafından karşılanan Aydemir, partileriyle istişare etti, esnafı ziyaret ederek, beklentilerini paylaştı. Olur’un köylerinde vatandaşlarla görüşen Aydemir, ‘Olur, Yunus Gönüllü dadaşların adresi..Olur Erzurum’un gülen yüzü, güler yüzüdür.” dedi.
ERZURUM’UN GÜLEN YÜZÜ
Olur’da partililerine seslenen Aydemir, ‘ Olur, Yunus Gönüllü dadaşların adresi..Olur Erzurum’un gülen yüzü, güler yüzüdür. Bizim her vesile ile dile getirdiğimiz ve sosyal ekonomik performans bazında önemli gördüğümüz pozitif sinerjinin kaynağıdır. Olur’u bu sebeple Erzurum’un gülen yüzü olarak tarif ediyoruz.. Diğer bir ifadeyle Olur Yaradılanı yaradandan ötürü sevenlerin, hoşgörü erbabı, kemalli insanların ilçesidir.” kaydını düştü.
OLUR VE MARKALAŞMA
Olur’un markalaşma süreci bakımından Erzurum’da öncü ilçe olduğunu vurgulayan Aydemir, “Olur Erzurum’un kalkınma felsefesinin ön sözüdür. Bunu sıradan ve basma kalıp bir övgü olarak söylemiyorum, Olur, Erzurum’un markalaşma yolundaki ilk adımıdır. Bu şehrin ilk markası Ormanağzı eski adıyla Karnavas Dut Pekmezi olmuştur. Bu Olur’un il üretim ekonomisinin en önemli parçası olduğunu ortaya koyuyor. 2007’de ülke gündemine giren ve ekonomide ses getiren Karnavas Bezi’nin de coğrafi işaret alması hem beklentimiz hem de temennimizdir. “ diye konuştu.
BUDAK HOCAYI RAHMETLE ANIYORUZ
’’Çalışkanlığı, güler yüzü, pozitif enerjisi ile insanı, eşsiz doğası, Erzurum irfanının elif bası olan beşeri sermayesi ile marka bir Olur var bizim için.” diyen Aydemir, ‘Bu bapta geçen yıl elim bir olay sonucu kaybettiğimiz Bayburt Üniversitesi eski rektörü Gökhan Budak hocamızı rahmet ve şükranla anıyoruz.” dedi.
YÜKSEK TERBİYE
Konuşmasında, Olur’un insan yapısının örnek olan bir diğer yönü olduğunu belirten Aydemir, ’’Bu ilçemiz, Erzurum’un tarif bulduğu dadaşlık kavramı içinde, milli izanımız ve milli vicdanımız noktasında, yüksek bir terbiye’nin adresidir. Olurlu’yu çalışkanlığı, dürüstlüğü yanında farklı, özgün ve seçkin yapan bir unsur yüksek Türk terbiyesini ifade eder oluşudur.” diye konuştu.
OLUR EKONOMİSİ
Olur ekonomisine değinen Aydemir, ilçede yaşanan göç sorununu ele aldı. Aydemir şunları söyledi: ’’Olur bir önceki yıla kıyasla, 2014 ADNKS (Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi) verilerine göre binde 1.3 oranında göç verdi. Hemen tüm ilçelerimizin temel sorunu budur. Doğal zenginlikleri, turizm kaynakları, beşeri sermayesine rağmen bu ilçemizin göç vermesi düşündürücüdür. Bunun temel sebebi, göç sorununa hep romantik yaklaşım sergilenmesi, klasik işsizlik söylemi dayatmasıdır. Bunlar elbette yadsınamaz, ancak, sorunun kronikleşmemesi adına artık ve artık bir şeyler yapmak, çok şeyler yapmak vaktidir. Önceki gün Narman’da da söyledik, Olur’un zekasını, irfanını, vicdanını temsil eden gerek ilçe içi ve gerekse ilçe dışında yaşayan Olurlulardan oluşan bir platform oluşturmak durumundayız. Niye..Söyleyelim, Arapların ‘Ev sahibi evini daha iyi bilir’ diye bir sözü vardır.. Göçü durdurmanın yegane yolu olur zekasını işletmek, uygulanabilir çözümler getirmekle olacaktır. Biz yüreğimizi adadığımız bu ilçenin, sesi ve yüreği olmaya söz veriyoruz. “