Van merkez Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani başkanlığında TÜBİTAK projeleri ile ilgili toplantı düzenlendi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, Şube Müdürü Mehmet Baki Karabulak, ortaöğretim müdürleri ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Araştırma ve Geliştirme (ARGE) birimi tarafından Liseler arası TÜBİTAK proje yarışması ile ilgili tanıtım toplantısı İskele Öğretmenevi toplantı salonunda yapıldı. Düzenlenen toplantıda İl Milli Eğitim Müdürlüğü Araştırma ve Geliştirme (ARGE) birimi tarafından TÜBİTAK proje yarışması ile ilgili bilgiler verdikten sonra ortaöğretim okul müdürlerine TÜBİTAK proje yarışmasının ilçe müdürlüğü için önemli olduğunu belirten Müdür Ceylani, "İlçemize bağlı ortaöğretim kurumlarımızda TÜBİTAK projeleri, Avrupa Birliği projeleri, Ulusal Ajans projeleri ve diğer her türlü projelere katılımın sağlanması arttırılması ve bu konuda bilgilendirme toplantısını yaparak karşılıklı fikir alışverişi bir araya gelerek yapmamız gerekiyor. Benim siz okul müdürlerimizden isteğim nicelikli ve niteliksel projeler yapmanızı bekliyorum. Akademik başarıyı arttırmalı bölümleriniz olmalı. İlçemizde çok tecrübeli kurum amirlerimiz var. Bizler de bunları fırsata dönüştürerek öğrencilerimize yardımcı olmamız lazım. Kaymakamımız Sayın Musa Sarı ile beraber eğitime yönelik çok güzel projelerimiz var ve bu projelerimizi hayata geçirmeye çalışıyoruz sizlerin de bu konuda katkılarınızı bekliyoruz. Siz okul müdürlerinin çok büyük fedakarlıklara imza attığınızı biliyorum ama geleceğimiz olan çocuklarımız için elinizden gelenin daha fazlasını yapacağınıza eminim. Benim sizlerden son olarak isteğim her branştan projeler sunmanızdır ayrıca bu toplantımıza iştirak ettiğiniz için teşekkür ederim. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı Araştırma ve Geliştirme (ARGE) birimimize katkılarından dolayı teşekkür ederim" dedi.
İskele Öğretmenevi toplantı salonunda düzenlenen toplantıda ortaöğretim müdürlerinin sorun, dilek ve temennilerinin konuşulmasının ardından program son buldu.