Kepez Belediyesi 100 bine yakın öğrencinin olduğu ilçede çocukları sporla buluşturacak bir projeyi hayata geçiriyor.
‘Kepez’in Yıldızları’ projesi ile yüzlerce gizli yetenek, Türk futboluna kazandırılacak. Proje aynı zamanda Türk futbolunun alt yapı sorununa örnek teşkil edecek bir çalışma olacak. Projenin uygulanması için Kepez Kaymakamlığı, Kepez Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. İlkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik projenin koordinatörlüğünü ise Kepez Belediyespor Kulübü Başkanı Ahmet Ünlüoğlu yapıyor.
15 BİN ÖĞRENCİYE YETENEK TARAMASI
Proje kapsamında Kepez Belediyespor’un Futbol Alt Yapılardan Sorumlu Antrenörü Şakir Filiz’le birlikte 8 çalıştırıcı, ilçedeki 70 ilkokulda yetenek taraması yaptı. İki ay boyunca 2, 3 ve 4’üncü sınıflardan 15 bine yakın öğrenci yetenek taramasından geçirildi. Daha sonra seçilen 1060 öğrenci, hafta sonu Hasan Doğan Stadı’na davet edilerek yeniden elemeye tabi tutuluyor. Elemelerin ardından seçilecek olan 200 öğrencinin Kepez Belediyespor’un alt yapı futbolcusu olacağı, bu futbolcuların Kepez Belediyespor’un kuracağı Akademi Ligi’nde kendilerini geliştirecekleri belirtildi. Akademi Ligi’ne seçilen sporculara Kepez Belediye Spor Kulübü’nde teorik ve pratik eğitim de verileceği, seçilen öğrencilerin eğitim masraflarının da Kepez Belediyesi tarafından karşılanacağı açıklandı.Kepez Belediyespor Kulübü’ne seçilemeyen öğrenciler arasında ise turnuva düzenleneceği ve turnuvaya Antalya’daki futbol kulüplerinin alt yapı sorumlularının davet edileceği ifade edilirken, davetlilerin turnuvada kulüplerine öğrenci seçimi yapacağı bildirildi.
12 BİN ÖĞRENCİLİ FUTBOL TURNUVASI
Projenin ikinci ayağının ise Kepez’deki ortaokulları kapsadığı, yetenek taraması için 69 ortaokulun 5, 6, 7 ve 8’inci sınıfları arasında futbol turnuvası düzenleneceği belirtildi. Turnuvada bin sınıf takımında 12 bin öğrencinin mücadele edeceği, 7 asil, 5 yedekten oluşan takımların maçlarını Hasan Doğan Stadı ve Kuzeyyaka Mahallesi’ndeki sentetik çim futbol sahasında oynayacağı açıklandı. Kepez Belediyesi’nin turnuvadan önce 12 bin öğrenciyi sağlık taramasından geçireceği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün turnuvada mücadele edecek olan öğrencilere, kulübün formasını hediye edeceği belirtildi.Kepez Belediyesi’nin takımlara ücretsiz ulaşım hizmeti de vereceği de ifade edildi.
FUTBOL ALT YAPISINA CİDDİ DESTEK
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü projenin planlamasıyla ilgili Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy, Kulüp Başkanı Ahmet Ünlüoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdayi Vural ile toplantı gerçekleştirdi.
Başkan Tütüncü, Türk futboluna alt yapı desteği vermek ve sporu ilçedeki tüm çocuklarla buluşturmak için ‘Kepez’in Yıldızları’ projesini başlattıklarını söyledi. Proje ile okullarda öğrencilerin sportif yetenekleri keşfedilerek, spora kazandırılacağının altını çizen Başkan Tütüncü, “Çocuklarımız için de enerjilerini boşaltabilecekleri bir alan oluşturacağız. Ayrıca proje ile çocuklarımıza değerli olduklarının mesajını vereceğiz” dedi.