Tüm yurdu etkisi altına alan şiddetli kar yağışı Kütahya’nın 864 rakımlı ilçesi Simav’da etkili olmaya devam ediyor. Dün akşam başlayan kar yağışı şiddetini giderek artırıyor. Şehir merkezinde kar kalınlığı 70 santimetreye, yüksek kesimlerde 1 metreye ulaştı.
Yoğun kar yağışı yüzünden ilçe merkezinde sürücüler ulaşımda güçlüklerle karşılaşıyor. Belediye ekipleri 7 iş makinesiyle şehrin ana arterlerini açmaya çalışıyor. Yoğun kar yağışı yüzünden Simav ilçe merkezi ile bazı köylerinde dün akşam saat 01.00’den sonra elektrikler kesildi. Simav 8 saat elektriksiz kaldı. Şehrin elektriksiz kalması yüzünden jeotermal enerji ile şehir ısıtmasında da sorunlar yaşandı.
Yoğun kar yağışı ilçe merkezi ile bazı köylerinde ağaçları devirdi, dallarını kırdı. Pek çok araç park ettiği yerden trafiğe dahi çıkamadı. Trafiğe çıkanlarda yollarda kaldı.
İlçe Özel İdare ekipleri kapanan 40 dolayındaki köy yolunu açmak için dün akşam saatlerinden itibaren yoğun bir tempoyla çalışıyor. Ancak yoğun kar yağışı yüzünden açılan yollar kısa bir süre sonra tekrar kapanıyor. Yetkililer 4 iş makinesi ve 4 ekip halinde gerçekleştirdikleri köy yollarının açılması çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini ancak açılan yolların kısa bir süre sonra tekrar kapandığını bildirdi.
Yoğun kar yağışı yüzünden İlçenin Eynal Kaplıcaları Bölgesindeki bazı seralarda da hasar oluştu. 4 seranın naylon örtü ile kaplı olan çatısı çöktü. İlçeye bağlı Demirciköy beldesinde de Yavuz Elmalı isimli vatandaşa ait içerisinde küçük baş hayvanların barındığı ahır çöktü. 7 koyun telef oldu. Yoğun kar yağışı ve tipiden ilçe merkezindeki süs havuzları da nasibini aldı. Süs havuzlarının tamamı dondu. Bazı vatandaşlar da ev ve işyerlerinin üzerinde biriken karı temizlemek için yoğun çaba sarf ediyor.
Meteoroloji yetkilileri Simav ve çevresinde yoğun kar yağışının önümüzdeki Cuma gününe kadar sürmesini beklediklerini bildirdi.(MY-EFE)