Tekden Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Üstün Zekalı ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı (TÜZDEV) Genel Başkanı Op.Dr. Kemal Tekden, 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri’nde AK Parti Kayseri Milletvekilliğine aday adayı olacağını açıkladı.
Düzenlediği basın toplantısıyla Milletvekilliği aday adaylığını açıklayan Kemal Tekden, “7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde AK Partimizden Kayseri Milletvekili Aday Adayı olduğumu aziz milletimize değerli basın mensupları aracılığıyla beyan ediyorum” dedi. Basın mensuplarının yanı sıra, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de katıldığı toplantıda bir konuşma yapan Op. Dr. Kemal Tekden,”Bu süreçte en büyük destek noktamız, göz bebeğimiz, servetimiz olan gençliğimiz; dünyanın globalleşmesi ve modernizmin tesiriyle, töresinden, tarihi ve kültürel değerlerinden uzaklaşmaktadır. Farkında olmadan özüne aykırı yabancı kültürlerin etkisi altına girmektedir” şeklinde konuştu. Şu an ki mevcut hükümetin bu meselelere çözüm üreten çalışmalarının olduğunu söyleyen Tekden, “ Bu kutlu ve çileli yolda yükü paylaşmak , hangi mevkide olursak olalım elimizden gelen desteği vermek gerekmekte, dünyada şerefli bir müslüman Türk olarak alnı açık başı dik yaşamak isteyen herkese sorumluluk düşmektedir” dedi. Kemal Tekden ayrıca,"Ülkemizde ise Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında adım adım yaklaştığımız şu günlerde yeni bir şahlanışın eşiğindeyiz. Kronikleşmiş problemlerimizin çözümü aşamasında kritik bir noktaya gelmiş bulunuyoruz. Yüksek enflasyonun düştüğü, ihracatın patlama yaptığı. Anadolu sermayesinin dünyaya açıldığı, enerji alanında büyük hamlelerin yapıldığı, kısaca ülkemizin tam anlamıyla ekonomik bağımsızlığı kazanmaya çok yaklaştığı tarihi bir dönüşüm yaşıyoruz" şeklinde konuştu.
Kayseri eski Müftüsü Necmettin Nursaçan’ın dualarının ardından, AK Parti Kayseri İl Teşkilatı binasına giden Op. Dr. Kemal Tekden, resmi olarak Milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulundu.