Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül, aralık ayı içerisinde bir internet gazetesinde “Kiraz Özel Dosyası” adı ile asılsız yapılan haberleri belgeleri ile yalanladı.
Belediye Başkanı Saliha Şengül 4 Ocak Pazar Günü, Kiraz Koru Otel’de gazeteciler ile bir araya gelerek; kamuoyunu doğru bilgilendirmek ve bilgi kirliliğini önlemek amacı ile gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Başkan Şengül; “Gazetecilik ilkelerine aykırı hareket eden internet gazetesi imtiyaz sahibini E.Y Bey’i de bu toplantıya davet ettik ancak İzmir’de oturduğu için katılamayacağını belirtti. Üzülerek belirtmeliyim ki aslı olmayan konular ile gündemde yer almak son derece can sıkıcı bir durum. Ancak sevgili Kirazlı hemşehrilerimi doğru bilgilendirmek adına burada bulunuyorum. Her asılsız ithama belgelerim ile yanıt verecek durumdayım ki açıklamalarımı yaptım. Sayıştay tarafından denetlenen bir kurum olan Kiraz Belediyesi nasıl olur da Meclis Kararı olmadan şirketi BELMAR’a para aktarımında bulunabilir ki? Meclis kararını ve diğer dökümanları sizlerle açık yüreklilik ile paylaşıyorum. Çünkü çekineceğim hiçbir husus yoktur. Teyzemin evinin yolu ise fotoğraflarda görülmektedir. Parke taşı döşenmiş bir görüntüsü var mıdır? Sizlere soruyorum.. Her zaman doğruluktan yanayım, Kiraz Belediyesi yasalara aykırı işlem yapmaz, yaptırtmam! Yersiz, kanıtsız ve asılsız habercilik yapan, kamuoyunu yanlış bilgilendiren kişi ve kuruluşları da 5 Ocak 2015 Pazartesi Günü yargıya başvurarak haklarında suç duyurusunda bulunacağımı sizler ile paylaşmak durumundayım” dedi.