Gümüşhane’de Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından ‘Tıp uygulamalarında adli sorumluluk’ konulu panel düzenlendi.
Gümüşhane Kültür Merkezinde düzenlenen panele Vali Yücel Yavuz, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Ağar, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Pehlivan, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Özgür Çelebi, kamu kurum müdürleri, sağlık çalışanları ve öğrenciler katıldı.
Panelin başlangıcında konuşan Vali Yücel Yavuz, kamuda veya özel sektörde yapılan en zor işlerden birisinin de tıp sektörü olduğunu belirterek, “Yapılacak en ufak bir hata insan hayatına mal olabiliyor. Ama yerinde bir müdahalede de hayat kurtarılabiliyor. Çok önemli bir görev ifa ediyorlar.” dedi.
Gümüşhane’de geçtiğimiz haftalarda meydana gelen adli vakalardan örnekler veren Vali Yavuz, “Gümüşhane sağlık heyeti son derece gayretli ve çok güzel çalışmalara imza atıyorlar. Daha yapılacak çok şey olduğu bilinciyle daha iyi olması için elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Nihayetinde hepimiz insanımıza daha iyi hizmeti sunmak için gayret gösteriyoruz.” ifadelerini kullandı.
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Özgür Çelebi ise bireye sağlığını kazandırmak veya şikayetlerini azaltıp daha konforlu bir hayat verebilmek adına yapılan tıp uygulamalarında ve yaşamın neresinde olunursa olunsun yapılan iş ve işlemlerin içinde toplumun bekası için adli sorumlulukların olduğunun yadsınamaz bir gerçek olduğunu, bu hizmetlerin daha kaliteli, daha etkin ve daha hızlı sunulabilmesi için eğitimler ve paneller düzenlediklerini söyledi.
İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Ağar’ın konuşmasının ardından panele geçildi. Panelde Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Ahmet Nezih Kök, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Karadere ve İl İdare Kurulu Müdürü Gökhan Üzüm konularıyla ilgili katılımcılara bilgiler aktardı.
Panel, soru-cevap bölümü ve Gümüşhane Devlet Hastanesi tiyatro grubunun “Yemen” isimli oyunu sahnelemesiyle son buldu.