Araban ‘Toplum Sağlığı Merkezi’ tarafından organize edilen ‘’Sağlıklı yaşam yürüyüşü’’ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Araban Toplum Sağlığı Merkezi’nde yapılan yazılı açıklamada şunlara yer verildi:
’’Obezite, şeker hastalığı, kalp hastalıkları günümüzde en sık görülen hastalıklardır. Bu hastalıklarda en büyük etken sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşamdır. Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam tarzının benimsenmesi ile birçok hastalığın önüne geçebiliriz. Biz Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğü Araban Toplum Sağlığı Merkezi olarak; Araban Kaymakamı Serhat Karabektaş, Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, Araban Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Bekir Çiler ve ilçe kurum amirlerimizin katkılarıyla düzenlediğimiz yürüyüşte toplumsal farkındalığı arttırmayı amaçlıyoruz. Sağlık için hareket etmenin önemine dikkat çekmek istiyoruz. Günde en az 20-30 dakika yürüyerek, asansör yerine merdiven kullanarak, yemek porsiyonlarımızı küçülterek, şeker ve tuzu azaltarak daha sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemiş oluruz. Sağlık için harekete geçelim’’
İlçenin doğu girişinde başlayan ‘’Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü’’ Belediye Parkı içerisindeki Cafe Park’ta tamamlandı.
Yürüyüş sonunda bir konuşma yapan Araban Kaymakamı Serhat Karabektaş,’’Hastalıklarla yoğun bir şekilde mücadele ettiğimiz son zamanlara hepimiz sağlığımız için önemli olan yürüyüşe önem vermeliyiz. Her gün 20-30 dakika yürüyerek sağlıklı yaşayabiliriz’’dedi.