Agon Dans Türk Halk Müziği Korosu, Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün Şubat ayı etkinlik programı kapsamında Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde konser verdi.
Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Şubat ayı etkinlikleri kapsamında sahneye çıkan Agon Dans Türk Halk Müziği Korosu, verdiği konserle Kartallılara unutulmaz bir akşam yaşattı. Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere, CHP İstanbul Milletvekili Celal Dinçer, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer’in yanı sıra çok sayıda Kartallı vatandaş katıldı. Birbirinden farklı yörelere ait şarkıların ve türkülerin çalındığı geceye katılan vatandaşlar koronun çaldığı eserlerle adeta büyülendi.
"KARTAL, SANATIN VE KÜLTÜRÜN MERKEZİ KONUMUNA GELMİŞTİR"
Kültür’den sorumlu Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, “Kartal’da geçtiğimiz beş yılda Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz öncülüğünde kültür ve sanat adına çok sayıda proje uygulandı. Sosyal belediyeciliğin olmazsa olmazı kültür ve sanattır. Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz’ün sanat ve sanatçıya verdiği değer ve sanatı teşvik edici destekleri ile Kartal, sanatın merkezi konumuna gelmiştir. Biz bu anlamda inadına sanat, inadına kültür ve Mustafa Kemal Atatürk diyoruz. Bu düşüncemizi geçerli kılan da savaşların, açlığın, yokluğun ve toplumu giderek kemiren olumsuzlukların varlığında sanat bizim en büyük gücümüzdür. Onların silahı varsa bizim sanat ve kültürümüz var. Sanatçılarımıza bu güzel konserleri için teşekkür ediyor, değerli saz ve söz sanatçılarımızın bizlere yaşattıkları ve yaşatacakları güzellikler için de teşekkür ediyoruz. Türk Halk Müziği’ne değer veren ve onun insan üzerinde yarattığı etkiyi hisseden sizlere de katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Gürer, konuşmasının ardından, Koro Şefi Gülcan Koca’ya Kartal Belediyesi adına bir plaket takdim etti.