Türkiye Karate Federasyonu Milli Takımlar Menajeri Hikmet Şaha ile Dünya Büyükler Karate Şampiyonu Enes Erkan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette Şaha ve Erkan’a, Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman, Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Pınar Güzel, Sakarya Üniversitesi BESYO Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Suat Yıldız eşlik etti.
Ziyarette konuşan Şaha, Eylül ayında yaklaşık bin 400 sporcunun katılacağı Türkiye Ümit Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonasını Manisa’da düzenlemek istediklerini söyledi.
Vali Erdoğan Bektaş da Türkiye Ümit Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonasının Manisa’da düzenlenmesinden mutlu olacaklarını belirterek destek olacaklarını, şampiyonanın Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve belediyelerin işbirliği içerisinde gerçekleştirilebileceğini söyledi.
Vali Bektaş, 2012 ve 2014 yıllarında dünya karate şampiyonu olan ve Dünya Şampiyonası’nda üst üste şampiyonluk yaşayan ilk Türk karateci olarak tarihe geçen Enes Erkan’ı başarılarından dolayı kutlayarak, çeşitli hediyeler takdim etti.