Hakkari’nin Durankaya beldesinde yaşayan çocuklar; yetkililer ve hayırsever iş adamlarından halı saha yapılmasını istediler.
Şehirden 25 kilometre uzaklıkta bulunan 6 bin nüfuslu Durankaya beldesi Pınarbaşı Mahallesi’ndeki okulun bahçesinde top oynayan çocuklar, tek isteklerinin bir halı saha olduğunu belirttiler. Beldelerinin kuruluşundan bu yana halı saha bulunmadığını ifade eden çocuklar, şehre giderek burada halı saha ile tanıştıklarını kaydettiler. Yüzlerce çocuğun bulunduğu belde de halı saha olmadığı için okul önlerinde, çamurlu ve taşlık alanlarda top oynadıklarını ve zaman zaman sert zemine düşerek yaralandıklarını ifade ettiler.
Halı sahayla birlikte top da istediklerini ifade eden Barış Çoban ve Baki Tunç isimli çocuklar; “Burası belde olmasına rağmen bir halı saha yok. Çamurlu ve taşlık alanlarda veya okul önlerindeki parke taşların üzerinde top oynarken yaralanıyoruz. Bazen de araç tutarak şehre gidip halı saha kiralayarak top oynuyoruz. Bakın elimizdeki yırtık topa, burada imkanlarımız yok, top bile alamıyoruz. Bu yırtık topla oynuyoruz. Yetkililerden ve hayırsever iş adamlarından isteğimiz, beldemize bir halı sahanın yapmasıdır” şeklinde konuştular.