Tokat’ta 30 yıl sonra evlerinin tapularına kavuşan mahalle sakinleri farklı bir sevinç yaşadı.
Bedestenlioğlu Mahallesi’nde düzenlenen tapu teslim töreni Vali Cevdet Can, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Başkan Yardımcıları ve mahalle sakinlerinin katılımı ile yapıldı. Tapu teslim töreninde konulma yapan Mahalle Muhtarı Osman Demir, Bedestenlioğlu Mahallesi’nde bulunan bin 300 konutta 10 bin kişinin yaşadığını ve bu rakamın birçok ilçeden fazla olduğunu söyledi. Bugüne kadar arsa tapusu ile ikamet ettiğini ifade eden Demir, “Mahallemiz sizinle birlikte 5 belediye başkanı gördü. Bu güne kadar tapu sorunumuzla ilgili teşebbüste bulunanlar olsa da başarı sağlanmadı. Hiçbir belediye idaresi sorunumuza eğilmedi. Henüz göreve geleli 1 yıl olmasına rağmen Başkan Eroğlu tapu sorununu çözdü. Kendilerine ve ekibine teşekkür ediyorum. Evlerimizin tapusu olmadığı için satılık evleri almaya kimse cesaret edemiyordu. Evlerimize konut kredisi çekilemiyor, evlerimizin değeri son iki ayda yüzde 10 arttı. Bu da sizin sayenizde oldu. Tapu alamazsınız, olmaz dediler. Sayın başkanım billboardlardaki bir sözü size uyarlamak istiyorum. Bazıları konuşur, Sayın Eyüp Eroğlu yapar” diye konuştu.
Bedestenlioğlu Tapusuz Evler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fazlı Akdağ ise ruhsatı olmayan 300 evden şuan için 36’sının tapusunun alınmasında emeği geçen Başkan Eroğlu’na teşekkür etti. Başkan Eroğlu’nun destekleri ile tapu sorunun çözüldüğünün altını çizen Başkan Akdağ, “Birileri konuşur, Eyüp Eroğlu yapar” diye konuştu.
Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ise imar işleri müdürlüğü, belediye meclis üyeleri ve komisyonun çalışmaları ile sorunu çözerek vatandaşlara tapularının verilmesini sağladıklarını kaydetti. Mart ayında yaptıkları meclis olarak aldıkları kararla 300 konutun tapu ve ruhsatlarının verilmesi hususunda karar aldıklarının altını çizen Başkan Eroğlu, 2 aylık bir süre içinde 36 evin tapusunun sahiplerine verilmek üzere hazırlandığını söyledi. Diğer konutların tapusunun verilmesi için çalışmaların devam ettiğini ifade eden Başkan Eroğlu, mahalle sakinlerine bir başka müjde daha verdi. Seçimlerde verdikleri doğalgaz sözünü bu yıl yerine getireceklerini ifade eden Başkan Eroğlu, OSB’den alınacak doğalgaz hattı ile mahallenin doğalgaz sorunun çözüleceğini söyledi.
Tokat Valisi Cevdet Can ise vatandaşlara tapularının verilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Bedestenlioğlu’nun şehrin dışında rahat huzurlu bir mahalle olduğunu ifade eden Vali Can, birlik ve beraberlik sayesinde mahalleye gelecek hizmetlerin devam edebileceğini kaydetti. Yapılan konuşmaların ardından vatandaşlara tapuları teslim edildi.