1982 yılında idam edilen Mustafa Pehlivanoğlu’nun Kırşehir’de yaşayan dayısı Ömer Deli, "Hırslarına yenik düşenler kendi çocukları olmadığı için bizim çocuklarımıza kıydı" dedi. Deli, Hülya Avşar ile MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman arasında yaşanan polemiğe neden olan filmle ilgili kendileriyle görüşülmediğini söyledi
1982 yılında idam edilen Mustafa Pehlivanoğlu’nun Kırşehir’de yaşayan dayısı Ömer Deli, "Mustafa Pehlivanoğlu, benim ablamın oğlu 1982 yılında idam edilen Mustafa Pehivanoğlu’dur. Ben ailenin en küçükleriyim biz 6 kardeştik, 4 kardeşimiz rahmetli oldu. Bir ablam bir de ben varım. Yeğenim 1982 yılında idam oldu. Kenan Evren beyefendi, kendi hırslarını yenemeyerek hiçbir günahı olmayan bir insanı ve insanları idam ederek gözdağı verildi. Kendi koltuklarını garanti altına almak için böyle bir süreç başlattılar. Benim yeğenim mahkemede yargılanırken 11 suçtan hakim karşısına çıkmıştı. Bu suçların 9 tanesi Kozaklı Cezaevinde iken işlenmiş suçlardı. Aslında işlediği iddia edilen suçların idamla bir ilgisi yoktu. Hırslarına yenik düşenler kendi çocukları olmadığı için bizim çocuklarımıza kıydı" diye konuştu.
"YEĞENİMİN HAYATININ FİLM OLMASI İÇİN BİZİMLE GÖRÜŞÜLMEDİ"
Hülya Avşar ile MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman arasında yaşanan polemiğe neden olan filmle ilgili aile ile hiçbir şekilde görüşülmediğini belirten Deli, "Bizimle hiçbir görüşme olmadı. Ben yeğenimle de görüştüm. Onlara da bir şey soran olmamış ailenin şuanda en büyüğü de benim, iki yeğenim var onlarla da görüşülmeden bu iş yapılmış. Acımız bize yeterince yetiyor. Genç fidanları kaybettik. Ablam Anadolu kadını Hülya Avşar ile bir kefeye konulması mümkün değil" ifadelerini kullandı.