Sivas Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından “3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü” nedeniyle program düzenlendi.

Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde başlayan yürüyüş etkinliğinde katılımcılara “Haydi Yürüyek Gardaş” yazılı şapkalar dağıtıldı.

Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam, burada yaptığı konuşmada “3 Ekim'deki hava muhalefeti nedeniyle yürüyüşümüzü bugüne almak zorunda kaldık. Önemli olan yürümek ve bu konuyla ilgili mesaj vermek biliyorsunuz, sağlık her şeyin başı sağlımızı korumak için düzenli beslenmek ve spor yapmak şart. En ucuz ve en basit spor dallarının başında da şüphesiz yürüyüş gelmekte her gün düzenli olarak yarım saat 1 saat yürüyor olursak obezite, kalp rahatsızlıkları gibi birçok hastalığın önüne geçmiş oluyoruz. Tabi ki modern hayatın bize sunduğu bazı kolaylıklar nedeniyle hareketsiz bir yaşama mahkum durumdayız. Evden çıkmadan faturalarımızı ödeyebiliyoruz, alış-verişimizi evden yapabiliyoruz. Saatlerce televizyon karşısında oturabiliyoruz. İşte bunların önüne geçebilmek için ve vücut sağlımızı koruyabilmemiz için her gün yürüyüş yapmayı öneriyoruz. Yürüyüş yaparak sadece vücut sağlımızı değil, ruh sağlımızı zihin dinginliğimizi de sağlamış oluyoruz" dedi.

Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş ise 'Her şeyin başı sağlık' diye herkesin bildiği klişeleşmiş bir söylem olduğunu belirterek, "Bu sağlığı nasıl koruyacağız, sağlımızı nasıl muhafaza edeceğiz. Önce şehirleşme ile birlikte birçok sıkıntı ve sorunların yaşandığı ortamda sağlımızı korumanın ve yatırım yapmanın çok kolay yolları var” diye konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılar bir süre yürüdü daha sonra katılımcılara elma ve su ikram edildi.