Kütahya merkeze bağlı Demirciören köyünde yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan yolları Köy halkı kendi imkanları ile açıyor. Her şeyi devletten beklemenin yanlış olduğunu söyleyen Muhtar Murat Bişğin , köy halkı ve muhtarlık olarak imece usulü tüm yolları açtıklarını köyde kapalı yol ve sokağın bulunmadığını belirtiyor.
Kütahya’nın en büyük köylerinden Merkez Demirciören köyünde yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan köy yolları imece usulü ile açılıyor. Kar yağışının hemen ardından köy halkı ile birlikte iş makinaları, traktörler ve kazma küreklerle çalışmalara başladıklarını anlatan Muhtar Bişğin, “Kütahya’da son günlerin en sert kışlarından biri yaşanıyor. Böyle durumlarda her şeyi Özel İdareden, Devletten beklemenin anlamı yok. Yoğun kar yağışı nedeniyle birçok köy yolu kapalı devletin imkanları hepsini aynı anda açmaya yeterli değil. Bizde böyle düşünerek kendi köyümüzde kendi imkânlarımızla imece usulü köy yollarımızı açmaya karar verdik. Köyümüzde bulunan traktör ve iş makineleri ile tüm sokak ve ana arterlerimizi köylülerimiz ile birlikte açtık” ifadelerini kullandı.
Köylerde eski zamanlara oranla imkanların daha geniş olduğunu savunan Muhtar Bişğin,” Köyümüzde iş makinası, traktör ve kamyonu bulunan köylülerimiz var. Verimli bir çalışma yaptığınız zaman herkes kendi imkanları çerçevesinde katkıda bulunuyor. Bizim de köy halkımızın desteği ile yollarımız hiç kapanmadı. Tüm köylülerimize gösterdikleri fedakarlık için teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Köy sakinlerinden İş makinası operatörü Osman Özkaya’da muhtarın organizesi ile köyde başlattıkları çalışma ile herkesin kendi imkanları çerçevesinde yol açma çalışmalarına katıldığını bu sayede hem köy halkının hem de Kütahya merkezde çalışan işçi ve memurların mağduriyet yaşamadığını ifade etti. (HD-EFE)