İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEU) 3’üncü Uluslararası Dayanışma Kurulu Toplantısı, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş’ın katılımıyla yapıldı. Toplantıda akıllı sınıf çalışmaları ve her sene yaklaşık 10 milyon mezunun durumu konuşuldu.
İzmir Ekonomi Üniversitesi 3’üncü Uluslararası Dayanışma Kurulu Toplantısında konuşan Demirtaş, dünya genelinde her yıl 10 milyon kişinin üniversitelerden mezun olduğunu belirtirken, dijital dünyanın çocuklarını yetiştirdiklerini, bilgiyi üreten, fark oluşturan gençliğin var olduğunu söyledi. Demirtaş yaptığı konuşmada, akıllı sınıf çalışmalarının sürdüğünü belirterek şöyle konuştu: "Dünya genelinde 10 milyon mezunun içinden sıyrılacak mezunlar yetiştirmeliyiz. Dijital dünyanın çocuklarını eğitiyoruz. 60’lı yıllardan sonra her şey çok değişti. Dünyada küreselleşme var. Biz kendimizi dünyadan soyutlayamayız. Öncelikle en iyi İngilizceyi öğretmeliyiz. Çocuklarımız sıradan bilgiye ulaşmak istemiyor. Bilgiye ulaşan değil bilgiyi üreten öğrenci yetiştiriyoruz. Akıllı sınıf için çalışmalarımızı belli bir noktaya getirdik. 2015-2016 akademik yılında öğrencilerimiz akıllı sınıfları kullanacak. İster evde ister bahçeden ister sınıftan katılacak derse. Eğlenerek öğretebilecek akademisyenlerle çalışacağız”
“GELECEK YIL DİJİTAL ORYANTASYONA BAŞLAYACAĞIZ”
İEÜ Rektörü Prof.Dr. Oğuz Esen, üniversitenin gelişme eğilimi içerisinde olduğunu, uluslararası deneyime önem verdiklerini, akademisyenleri bu kapsamda belirlediklerini kaydetti. Prof.Dr. Esen, fiziksel alt yapı çalışmalarının sürdüğüne değinerek, gelecek yıl dijital oryantasyona başlayacaklarını aktardı. İEÜ Danışmanı ve Singapur Üniversitesi Öğretim Üyesi Seeram Ramakrishna, teknoloji destekli öğrenme, akreditasyon ve kalite güvencesinin önem kazandığını bildirdi. Evden öğrenim ile kentli vatandaşlarla daha güçlü bağ kurulabileceğini kaydeden Ramakrishna, bu konseptin Cambridge, Oxford üniversitelerinde de yaygın kullanıldığını belirtti.
İzmir Ekonomi Üniversitesi 3. Uluslararası Danışma Kurulu Toplantısına, İEÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş, İEÜ Rektörü Prof.Dr. Oğuz Esen, İEÜ Danışmanı ve Singapur Üniversitesi Öğretim Üyesi Seeram Ramakrishna, İEÜ Misafir Öğretim Üyesi Prof.Dr. Philip Kitchen, dekanlar ve mütevelli heyeti üyeleri katıldı.