AK Parti Bursa Milletvekili, 25. dönem Milletvekili Adayı Hakan Çavuşoğlu, seçim çalışmaları kapsamında geldiği İnegöl’de, İnegöl Devlet Hastanesini ziyaret ederek, görevli Hemşirelerin 12 Mayıs Hemşireler Günü’nü kutladı.
İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve yönetim kurulu, Kadın ve Gençlik kolları üyeleri ile birlikte İnegöl Devlet Hastanesini ziyaret eden AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu’nu, İnegöl Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzman Doktor Hayrettin Göçmen, Başhekim Yardımcıları Uzm. Dr. Metin Özcan, Uzm. Dr. Turgut Coşan, İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Erkal Altay, Sağlık-Sen Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Aydın ve Hemşireler karşıladı.
Tüm Hemşirelerin, Hemşireler Gününü kutlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “AK Parti Bursa Milletvekilimiz ve Milletvekili Adayımız Hakan Çavuşoğlu, bugün İnegöl’ümüzde çeşitli ziyaretlerde bulunuyor. Ben özellikle sağlık çalışanlarıyla birlikte olmak istedim. Hem Eczacılar Gününü hem Hemşireler Haftasını hem de sağlık çalışan arkadaşlarımızın günlerini tebrik etmek istiyorum dedim. İnegöl’ümüze, İnegöl insanımıza yaptığınız katkı ve desteklerden dolayı yürekten teşekkür ediyorum” dedi.
"HEM AMAN VERİYORSUNUZ, HEM DE DERMAN OLUYORSUNUZ"
Milletvekili Adayı Hakan Çavuşoğlu ise, eşinin yaklaşık 10 yıl boyunca hemşirelik yaptığını ifade ederek, “Eşim Bursa’da Devlet Hastanesinde çalıştı. Dolayısıyla sizlerin yaşamakta olduğunuz sorunları, problemleri, çocuklarınızın buna musabı olarak hissettiklerini, kocalarının neler hissettiğini gayet iyi bilen bir arkadaşınız olarak aranızdayım. Öncelikle hem hemşirelerimizin Hemşireler Gününü hem de Eczacılarımızın Eczacılar Gününü tebrik ediyorum. Size, ailenize ve çalıştığınız ortamda huzur, sağlık ve mutluluk temenni ediyorum. Ben bir milletvekili olarak aynı zamanda siyasi bir kimlik taşıyorum. Burada siyasi bir konuşma yapacak halim yok. Burası memurlarımızın bulunduğu, genelde onların siyaset yapmaması gerektiği yerde bulunuyoruz. Ama sizlere bu manada bir teşekkürü borç biliyorum. Çünkü yüce Mevla’nın hem rahmet hem de şafi ismi celilinin tecelli noktasında sizlerin ellerinizin, gönüllerinizin, gözlerinizin ve kalplerinizin ne kadar önemli olduğunu gayet iyi biliyorum. Yoğun Bakım Hemşiresi olarak çalışan eşim, sabah nöbetinden evine geldiğinde bana ilk olarak bahsettiği şeylerden bir tanesi, yoğun bakımda son nefesini vermeden hastanın dudaklarına pamukla su verdiğini bana söylediğinde, sizlerin ne kadar değerli, ne kadar önemli bir iş yaptığınızı burada tekrar ifade etmeye gerek yok. Çünkü o an o pamuktan damlayan su olmazsa, Allah korusun belki imanından olacak bir insanla karşı karşıyasınız. Ama sizin şefkatiniz, sizin merhametiniz, sizin bu noktada kalbinizin yumuşaklığı o insanlara hem aman veriyorsunuz hem de derman oluyorsunuz. O bakımdan hepinize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
"YÜZDE 75’LERE VARAN MEMNUNİYETLE KARŞILAŞIYORUZ"
Çavuşoğlu, “Biz siyasi çalışmalarımızı yaparken genellikle Türkiye’deki sağlık altyapısına, sağlık hizmetlerine çok önemli atıflarda bulunuyoruz. Ve bu manada siyasi argümanlarımızın temel referansında sağlık hizmetleri yer alıyor. Ama siz istediğiniz kadar tesis yapın, istediğiniz kadar altyapınız olsun, eğer içerisinde insan unsuru barındıran, orada hizmeti ve tedaviyi nitelikli arkadaşlarımızla hem doktorlar hem de hemşireler anlamında nitelikli olarak veremiyorsanız, bunun hiçbir önemi yok. Kuru bir bina, kuru bir konfor hasta için hiçbir önem arz etmiyor. Hem altyapı hem tesis hem de konfor sizin hizmetinizle birlikte bütünleştiğinde memnuniyet duygusu ortaya çıkıyor. Biz sağlık alanında insanımızın yüzde 75’lere varan bir memnuniyetiyle karşılaşıyoruz ki, bu bizi önümüzdeki dönem yapacağımız hizmetler için motive ediyor. O bakımdan sizlerin bu noktadaki katkılarını asla yadsıyamayız. İki tane Türkiye fotoğrafı var. Bir eski Türkiye fotoğrafı var, bir yeni Türkiye fotoğrafı var. İki fotoğrafı görmekte, mukayese etmekte fayda var” dedi.
ŞİDDET MOTİVASYONUMUZU ETKİLİYOR
İnegöl Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzman Doktor Hayrettin Göçmen’de, “Hemşireler ve diğer sağlık personeli adına sizden, hükümetimizden ve adli makamlardan, mesleğimiz icabıyla son zamanlarda yaşamış olduğumuz sağlıkta şiddetle ilgili olarak sorunlar bizim motivasyonumuzu oldukça etkiliyor. Cansiperane, olağanüstü gayretle çalışan arkadaşlarımızın hak etmediği böyle uygulamalar bizi çok üzüyor. Bu konuda yeni yaptırımlar hayata geçti. Bunun semerelerini görmeye başladık. Bu bağlamda, bizim arkadaşlarımızın emeğini koruyan düzenlemeler konusunda yanımızda gücünüzü hissedersek çok daha mutlu oluruz” diye konuştu.
Sağlık-Sen Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Aydın ise, sağlık çalışanlarının yıpranma payları ile ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması konusunda Milletvekili Adayı Hakan Çavuşoğlu’ndan destek istedi.
Konuşmaların ardından AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Hemşirelerle beraber “Hemşireler Günü” pastasını kesti. Çavuşoğlu ve Aktaş, Hemşirelere karanfil takdim ederek günlerini kutladılar.