23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Afyonkarahisar’da da coşku içerisinde kutlanırken, kısa süreli kar yağışı etkinliklere ayrı bir güzellik kattı.
Kutlamalar çerçevesinde ilk etkinlik, protokol üyelerinin Kocatepe Atatürk Parkı’na çelenk sunmaları ile başladı. Daha sonra öğrenciler tarafından Anıtpark önünde oluşturulan kortej, Türk bayrakları, flamalar, miniklerden oluşan Mehter Takımı ve bando eşliğinde Ordu Bulvarı üzerinden yürüyerek Atatürk Spor Salonu’na geldi. Kısa süreli kar yağışı altında gerçekleşen yürüyüşte miniklerin kar sevinci yaşadıkları gözlendi. Spor salonunda katılımın az olduğu etkinliğe, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, İkmal ve Garnizon Komutanı Vekili Albay Celalettin Zorlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ve daire müdürleri katıldı.
Öğrencilerin birbirinden renkli görüntüler sergilediği etkinliğin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, 23 Nisan’ın Türkiye’nin kurulmasında ve egemenliğini ilan etmesindeki önemine değindi. Yalçın, “Bugün milletimizin kendi özüne dönerek, milli birlik ve beraberlik duygusu ile milli devlet olmanın onuru ve gururu ile milli varlığımızı yüceltme azmi, kararı ve heyecanını yüreğimizde duyduğumuz gündür. Bir milletin varlığı ve bütünlüğü, bütün maddi ve manevi değerleri ve inançları ile oluşan ortak bir gücü sahip olması ile bağlıdır. Kendi gücüne dayanarak varlığını ve bağımsızlığını koruyamayan milletler, başkalarının tutsağı ve esareti altında kalmaktan asla kurtulamazlar. Milletimiz dört bir taraftan düşmanlarla çevrili olduğu zamanlarda bile bağımsız ve egemenlik tutkusundan asla ödün vermemiştir" dedi.
Konuşmaların ardından kutlama programı, folklor gösterileri, spor etkinliklerinin ardından kent genelinde ilk ve orta dereceli okullar arasında gerçekleştirilen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile son buldu.