Samsun’un Alaçam ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı coşkuyla kutlandı.
Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeni ile Halk Eğitim Merkezi salonunda Karşıyaka İmam Hatip Ortaokulu tarafından hazırlanan programa Kaymakam Oğuz Alp Çağlar, Garnizon Komutanı Duran Vuranok, Belediye Başkanı Hadi Uyar, Cumhuriyet Savcısı Eyüp Kara, İlçe Emniyet Müdür V. Erhan Akbulut, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Bülent Şener, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Tural, Şube Müdürleri, Daire Amirleri, Sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda şehitler anısına nişan kütüğüne şehit plakaları protokol tarafından çakıldı.
Karşıyaka İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Muhammet Çelik tarafından yapılan günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından öğrencilerin okuduğu şiirler salonda duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Slayt gösterisi ile devam eden program oratoryo ve okul korosunun söylediği kahramanlık türküleri ile devam etti. Program okullar arası kompozisyon dalında birinci gelen öğrencilerin eserlerini okuması ile son buldu.
Program sonunda Karşıyaka İmam Hatip Ortaokulu Müdürlüğü tarafından vatandaşlara Çanakkale Savaşı’nın 100. yılı nedeni ile hazırlanan birer adet poster ve gül lokumu dağıtıldı.