Kar yağışının etkili olduğu Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde polis tarafından kış lastiği uygulaması yapıldı. Uygulama sırasında Kızılay tarafından sürücülere ve yolculara çorba dağıtıldı.
Ürgüp ilçe Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri tarafından ilçe girişindeki Üç Güzeller mevkiinde kış lastiği uygulaması yapıldı. Trafik polislerince durdurulan otomobil, kamyon ve turistleri taşıyan tur otobüslerinin lastikleri kontrol edilerek kış şartlarına uygun lastik kullanmayan araç sürücülerine para cezası uygulandı.
Uygulama sırasında Türk Kızılayı Ürgüp Şubesi görevlilerince araç sürücülerine, yolculara ve turistlere çorba ikram edildi. Kızılay yetkileri ayrıca araç sürücülerini emniyet kemeri takmaları konusunda uyararak trafikte dikkat edilecek hususlarla ilgili broşür dağıttı.
-6 derecedeki soğuk havada Kızılay’ın çorba ikramından memnun kalan araç sürücüleri görevlilere teşekkür etti. Kapadokya Aşçılar Derneği Başkanı Arif Özata ile birlikte uygulama sırasında çorba dağıtan Türk Kızılayı Ürgüp Şube Başkanı Mehmet Yaman, “İlçemizde 3 gündür etkili olan kar yağışı ulaşımı da olumsuz yönde etkiliyor. Polisimiz vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumak için sürekli olarak yollarda uygulama yapıyor. Bizde onların bu çalışmasına destek vermek, uygulama sırasında bekleyen sürücülerimizin bir nebze de olsa içini ısıtmak için Kapadokya Aşçılar Derneğimiz ile birlikte çorba dağıttık” dedi.