Adıyaman Üniversitesi’nin temizlik hizmet ihalesini iptal etmesinin ardından, ihaleyi alan firma basın açıklaması yaptı.
Adıyaman Üniversitesi ile temizlik hizmet alımı ihalesini alan firma arasında eski işçilerin çalıştırılıp çalıştırılmamasıyla ilgili sürecin sonunda Adıyaman Üniversitesi ihaleyi tek taraflı fesih etmişti.
Adıyaman Üniversitesi Rektörlük girişinde ihaleyi alan Arıtem Firması basın açıklaması yaparak, ihalenin tek taraflı fesih edilmesini protesto etti.
Arıtem Firması Yetkilisi Abdulvahap Uğurlu, “Bugün burada Adıyaman Üniversitesi’nin ihaleyi tek taraflı fesih etmesini protesto etmek için buradayız. Üniversitenin tek raflı feshi tek taraflı ve hukuki değildir. Hizmetin devamlılığından yana tavır almamıza rağmen, üniversite yönetimi fesih kararı aldı. Bu bize maddi ve manevi zarar verdi. Başta KİK olmak üzere, kamu ve idari mercilere itirazlarımızı yapacağız.
Üniversite yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Burada 1 milyon TL’ye yakın zararımız söz konusudur. Bu zararımızla ilgili tazminat davası açacağız. Bu karar firmamızın ismini lekeleyecektir. Bu kararı kınıyoruz” dedi.