2001 yılında kurulan AKUT Marmaris arama Kurtarma ekibi eğitim seminerlerini sürdürüyor. Türkiye genelindeki 35 Arama Kurtarma ekibi içinde dördüncü olarak kurulan Marmaris AKUT ekibi, Özel Marmaris Profesyonel İlgim Anadolu Lisesinde 52 personele “Afet Bilinçlendirme” semineri verdi.
KUT Marmaris ekibi, 14 yıl içerisinde Marmaris ve çevresinde 106 arama-kurtarma operasyonu düzenledi ve bu operasyonlar neticesinde 52 kişiyi hayata döndürdü. Bunun yanında onlarca hayvanı kurtaran, 19 ölümlü vakada bireyleri bulundukları yerden kurtarıp sağlık ekiplerine teslim eden ve civardaki yangınlarda aktif olarak görev yapan AKUT Marmaris ekibi, uluslararası standartlarda arama kurtarma faaliyeti yapmanın yanında çevre okullarda da sayısız seminer verdi.
AKUT Marmaris ekibi, Özel Marmaris Profesyonel İlgim Anadolu Lisesinde 52 personele “Afet Bilinçlendirme” semineri verdi. AKUT Marmaris ekibi Seminer Birimi gönüllüleri, çocukların bilinçli bireyler olarak yetişmesi için, eğitimcilere destek olmaya hazır olduklarını belirttiler.