7 Haziran Genel Seçimlerinde 25. Dönem Milletvekili seçilen Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili Durmuş Yalçın mazbatasını aldı.
MHP Karabük Milletvekili Durmuş Yalçın’ın mazbata alma törenine MHP İl Başkanı Burhanettin Arslan, Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Dursun, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, MHP İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis üyeleri ile beraber çok sayıda partili katıldı.
Adliye’ye gelerek Ağır Ceza Reisi Timuçin Dedeoğlu’ndan mazbatasını alan MHP Karabük Milletvekili Durmuş Yalçın, adayken verdiği sözlerin hepsini yerine getireceğini ifade ederek, “Yüce Rabbim nasip etti ve Karabük’ün milletvekili olarak seçildim. Vermiş olduğum sözlerin arkasındayım. Şimdiye kadar vermiş olduğum sözlerin tamamını tutmuşumdur, bundan sonrada tutmaya devam edeceğim” dedi.
‘Bizimle Yürü Karabük’ sloganıyla yola çıktıklarını belirten Yalçın, Karabüklülerin kendileriyle yürüdüğünü söyledi. Seçim döneminde çok yorulduklarından bahseden MHP Karabük Milletvekili Yalçın, siyasi söylem içerisinde hiç bulunmadıklarını ve ne yapabileceklerse onu söylediklerini ifade etti.
Söylemiş oldukları hizmetlerden daha fazla yapacaklarına inandıklarını da belirten Yalçın, “Çünkü yanımda hep sizler olduğunuz bundan sonrada o gücü ve desteği görmeye devam ettikçe, hizmetlerimize hizmet katacağız. Bu hizmetleri yaparken sık sık istişareler yapacağız. Bu istişarelerimize seçildiğimiz gün başladık. Bugün de mazbatamızı alarak bunu resmileştirmiş olduk” dedi.
Ankara’ya giderek Türkiye Büyük Millet Meclisinde kaydını yaptıracağını söyleyen MHP Karabük Milletvekili Durmuş Yalçın, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi’nin ilk toplantısına katılacağını söyledi.
Seçimlerde desteğini esirgemeyen partililere ve bütün Karabük halkına teşekkür ettiğini ifade etti.