DİSK’in 48'inci kuruluş yıldönümü, Cumartesi günü yurdun dört bir yanından gelecek işçilerin katılımıyla İzmit'te 'Diren işçi' adıyla düzenlenecek mitingle kutlanacak. DİSK Genel Başkanı Kani Beko'nun yanı sıra bağlı sendika başkanlarının, işçilerin katılımıyla gerçekleştirilecek miting için İzmit'te ayrıca yarın akşam 'Direniş Sarayı' adı verilen bir de dev çadır kurulacak.
Kocaeli'ne gelen DİSK Genel Başkanı Kani Beko'nun açıkladığı 'Diren işçi' adı altında Cumartesi günü yapılacak mitin için çalışmalar hızlandırıldı. Miting ve yıldönümü kutlamalarıyla ilgili olarak yarın İzmit Perşembepazarı Alanı'na 'Direniş Sarayı' adı altında dev bir çadır kurulacak. Yine Perşembepazarı Alanı'nda Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan mitingle ilgili olarak DİSK adına Genel-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Vedat Küçük ve yönetim kurulu üyeleri kentte bildiri dağıttı.
Mitingle ilgili bir açıklama yapan Vedat Küçük, DİSK'in 12 Eylül darbesinden ülkeye miras kaldığını söylediği grev yasaklarına direndiğini, ülkeyi yönetenlerin ülkenin büyüdüğünü söylemelerine rağmen sadece bazı çcevrelerin servetinin büyüdüğünü, ülke ekonomisini büyüten çalışanların emeğinin ise hiçe sayıldığını söyledi. 
Vedat küçük, DİSK'in direniş Sarayı adlı dev çadırının yarın saat 17.00'de kurulacağını ve kutlamalara yarın akşamdan itibaren bu çadırdaki etkinliklerle başlanacağını, Cumartesi günü de mitingle devam edeceğini anlattı.

FOTOĞRAFLI