Alternatif Politikalar Merkezi tarafından ’Halka Hizmet Yolunda 10 Yıl’ başlığıyla düzenlenen ödül töreninde katkılarından dolayı TGRT Haber ve İhlas Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar ödüle layık görüldü.
Alternatif Politikalar Merkezi tarafından Swiss Otel’de ’Halka Hizmet Yolunda 10 Yıl’ başlığıyla ödül töreni düzenlendi. Türkiye’nin huzur ve güvenliğinin vurgulandığı törende, bu mesajın aktarılmasında rol oynayan medya kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, belediyeler ve derneklere ödül verildi. TGRT Haber ve İhlas Haber Ajansı (İHA) Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar da ödüle layık görülen isimler arasında yer aldı. Ödülü, Yaşar adına Başbakanlık Muhabiri Enise Yapar aldı. Törende konuşma yapan Alternatif Politikalar Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mahmut Koçak, Mersin’in Tarsus ilçesinde hunharca öldürülen Özgecan Aslan’ı hatırlatarak, bu olaydan derin üzüntü duyduğunu söyledi. Koçak, "Böyle bir dinin mensubu olacaksın ve böyle bir olay yaşayacaksın. Bunlar ciddi travmalar yaşadığımızın vurgularıdır" ifadelerini kullandı.
Ege Üniversitesi Kampüsü’nde karşıt görüşlü öğrenci grubu arasında çıkan kavgada hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun vefatının da herkesi derinden sarstığını belirten Koçak, "Kolay değil. Bu acıyı yaşayan anneler var, onlar bu acıyı daha derinden hissediyor" dedi.
ŞEHİT ANNESİ VE DİYARBAKIRLI ANNELERİN ORTAK VURGUSU ’BARIŞTI’
Diyarbakır’da terör örgütü tarafından kaçırılan çocukları için törende bulunan ve ’barış’ mesajı veren Diyarbakırlı anneler, boyunlarında beyaz fularlarla ödüllerin verildiği sahneye geldiler. Diyarbakırlı bir anne, toplumsal kalıcı barışın tesis edilmesi için anne yüreğiyle seslenmeye geldiklerini belirterek, anneler olarak "Artık yeter" dediklerini söyledi. Diyarbakırlı annenin konuşması sırasında ödüllerin verildiği sahnede bulunan diğer annelerin de gözyaşlarını tutamadığı ve duygulu anlar yaşadığı görüldü.
ŞEHİT ANNESİ DE DİYARBAKIRLI ANNELERE BEYAZ KARANFİL VERDİ
Diyarbakırlı annelerin konuşmasının bitmesinin ardından sahneye gelen bir şehit annesi de elindeki beyaz karanfilleri Diyarbakırlı annelere verdi. Törende, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a da ödül verildi.