Köyde kutlanan Kutlu Doğum Haftası programı Şaphane ve Pazarlar İlçe ve köylerinden büyük ilgi topladı.
Kütahya’nın Pazarlar ilçesi Sofular İlkokulu öğrencileri tarafından Şaphane İlçesine bağlı Kızılkoltuk köyünde Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri, yoğun ilgi ve katılıma sahne oldu.
Kızılkoltuk köyünde açık havada düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programına MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, Şaphane Kaymakamı Asım Çolak, Şaphane Belediye Başkanı Rasim Daşhan, Pazarlar Belediye Başkanı Cavit Erdoğan, MHP Pazarlar İlçe Başkanı Osman Ünal, Pazarlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi, Şaphane ve Pazarlar İlçeleri daire amirleri, Şaphane Pazarlar Süt Birliği Başkanı Mehmet Ali Özdemir, Pazarlar ve Şaphane İlçelerindeki okulların müdürleri, Çevre köylerden gen vatandaşlar, okul öğretmenleri, öğrenciler ile çok sayıda veli katıldı.
Hz. Muhammed (S.A.V)’in dünyayı teşrifinin 1444. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve akabinde Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik, Sofular İlkokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu Hz Muhammed’in (sav) hayatını anlatan ve öğütler veren şiirler ve ilahiler ile devam etti. Ana sınıfı öğrencilerinin Peygamber Efendimizi (sav) anlatan şiirler okuması, davetlilerde duygu dolu anların yaşanmasına neden olduğu görüldü.
Program sonunda açıklama yapan Sofular İlkokul Müdürü Erdoğan Aktaş, “ Bu yılki kutlu doğum haftası programımızı Kızılkoltuk köyünde yapmak istedik. Okulumuza taşımalı olarak gelen öğrencilerimizin köyünde yaptık. Çevre köylerden gelen vatandaşların katılımıyla program güzel oldu. Kâinatın efendisi, Peygamber Efendimizin (sav) kutlu doğumu nedeniyle bu etkinliği düzenledik. Öğretmenler ve öğrencilerimiz tarafından hazırlanan program kapsamında güzel bir etkinlik yaptık. Kâinatın efendisini öğrencilerimize hatırlatmak ve tanıtmak istedik. Programımıza katılan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.(MB-EFE)