SİNOP (AA) - Sokak kültürünü canlandırmayı, yaya öncelikli erişimi ve yaşanabilir sokakları temel alan "Sinopale-Ayda Bir Gün Sokaklar Bizim "  etkinliğinin ilki bugün başladı.

Sinop Sokak Bizim Derneği'nce organize edilen "Sinopale-Ayda Bir Gün Sokak Bizim" etkinliği, Sinop Belediyesi  ve Sinop Kadın Emeğini Kalkındırma Derneği'nin katkılarıyla Meydankapı Mahallesi Aslan Sokak'ta gerçekleştiriliyor.

Etkinlik için sokak, 10.00-18.00 saatleri arasında trafiğe kapatılarak yaya ve bisikletlilere açıldı.

Avrupa Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Melih Görgün, organizasyon kapsamında her ay seçilen bir sokakta bir etkinlik yaptıklarını belirterek, "Günümüzde otomobil ağırlıklı ulaşım politikaları nedeniyle kentlerde yaya ulaşımı zorlaşıyor, sokaklardaki yaşam ve var olan sokak kültürü kayboluyor, sosyal paylaşım azalıyor. Yaşam kalitesini azaltan bu sorunlara alternatif çözümler de mevcut. Bu alternatif çözümlerden biri olması hedeflenen 'Sinopale-Ayda Bir Gün Sokak Bizim' etkinliği, günümüzde insanların içinde bulunduğu ulaşım ve trafik problemlerinden yola çıkarak, bu problemin sokak ve sokak kültürü üzerindeki etkileri hakkında farkındalık oluşturmayı amaçlıyor" dedi.

Etkinlik süresince sokakta her yaştan insanla çeşitli spor aktiviteleri, sanat atölyeleri, tavla turnuvaları, müzik dinletileri, sokak oyunları, tiyatro gösterileri, piknik, çiçek ekimi, sokak örgüsü, açık mikrofon, çocuklara yönelik resim atölyesi gibi çeşitli aktiviteler yapıldı.