Balıkesir’de gelini tarafından bakımı yapılan 83 yaşındaki Ruhsar Nine, kadınlara mutlu evliliğin şifrelerini verdi.
Kadınlara kocalarını dinlemelerini tavsiye eden 83 yaşındaki Ruhsar Selçuk, “Kadınlara kocaları şiddet uygulamasın. Ben düşüp bacağımı kırdım. Ameliyat oldum. Yürüyemiyor, böyle yatıyorum. Oğlum öldükten sonra toparlayamadım. Adam, oğlan öldükten sonra dayanamadı. O da gitti. 61 yıl beraber yaşadık adamla. Şimdiki karılar durur mu 61 sene? Şimdiki gençler durmuyor. Biz acı yedik, tatlı yedik, yatak yorgan görmedik adamla. Bu gençlere öğüt olsun. Şimdikilere bir kaşık eksik diye rahat batıyor, hemen kocalarını bırakıp gidiyorlar. Gençler hep bizim istediğimiz olsun diyorlar. Sizin dediğiniz olmaz. Adamların dediği olur. Ben 61 yıldır adamın yanındaydım. 9 çocuğum oldu, 3 tane kaldı” dedi.
Batman’da görevi başında hayatını kaybeden oğlu Jandarma İstihkam Astsubay Kıdemli Başçavuş Hasan Selçuk’u çok özlediğini dile getiren Ruhsar nine, “39 yaşında oğlum öldü, çok özlüyorum. Hasretliğine dayanamıyorum. 13 yaşında bir tane torunum kaldı ondan. Oğlum dedi, ’Anne, kırmızı bayrakla gelirsem hiç üzülme, ağlama’ dedi ve öyle gitti, kırmızı bayrakla geldi. Zaten önceden 5 çocuğum ölmüştü, bununla 6 oldu. Allah herkese benimki gibi evlat ve benimkisi gibi gelin versin. Gelinlerim var, onlar bakıyor. Allah razı olsun onlardan. Oğlunu toprağa gömersin de nasıl dayanırsın” şeklinde konuştu.
HEM BULAŞIKÇILIK YAPIYOR, HEM YATALAK KAYINVALİDESİNE BAKIYOR
Yatalak Ruhsar ninenin bakımıyla ilgilenen gelini Mürvet Selçuk, bulaşık yıkayarak inşaat ustası eşine ve ev ekonomisine katkıda bulunduğunu belirterek, “Eşim inşaat ustası olduğu için ona yardımcı olmaya çalışıyorum. 3 çocuğum var. Eve gidince de yatalak kayınvalidem var, onunla ilgileniyorum. Ben işe geldiğimde de eşim ilgileniyor. Kadınlar mutlu olduktan sonra, kadınlara her gün 8 Marttır. Kadınlar gününü sadece bir güne sığdırmamak gerekiyor” dedi.