Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, eşi Münevver Nayir ile birlikte Yaşlılar Haftası nedeniyle Bozüyük’te yaşayan ve evde sağlık hizmeti verilen 104 yaşındaki Arzu İnce’yi ziyaret etti.
Oğlu İbrahim İnce’den ve doktorlardan yaşlı ninenin sağlık durumu hakkında bilgi alan Vali Ahmet Hamdi Nayir, herkesin büyüklerine sahip çıkması gerektiğini söyledi. Aile değerlerinin kaybedilmemesi gerektiğini kaydetti. Vali Nayir, "Yaşlılar Haftası nedeniyle bu büyüğümüzü ziyaret edelim ve hizmetini görenlere de teşekkür edelim istedik. Büyüklerimiz bizim küçüklüğümüzde bizlere epey bir ihtimam göstermişler. Şimdi ihtimam görme sırası onlara gelmiş. Evlatları ve yakınları kendi küçüklüklerinde onlara gösterilen ihtimam gibi onlar büyüklerine ilgi ve ihtimam gösterecekler. Yaşlılarımız ile ilgilenmek toplumun genel görevidir. Devlete de ait görevler var. Devlet iyice sahipsiz kalanları imkânları ölçüsünde huzur evlerine almaya çalışıyor. Sahipli olanların evlerinde kalmaları en güzel ortam. Onları anlayabilecek en iyi ortam kendi aileleri ve torunlarının olduğu ortamlardır. Huzurevlerini ne şekilde yaparsanız yapın hiç bir zaman kendi aile ortamında olduğu gibi olmaz. Her zaman kendi ailesinin anlayışı ve kokusu farklı olur. Bu anlamda aile değerlerini kaybetmememiz lazım. Herkes büyüklerine sahip çıkmalıdır. Huzurevi artık bütün imkânların bittiği yerde en son düşünülecek yer olmalıdır. Maddi durumu iyi değilse devlet ona da destek vermeye çalışıyor. Evde sağlık hizmetleri ve onun karşılığını veriyor. Bunların hiçbirinin olmadığı durumda en son huzur evi düşünülmelidir. Burada hem size evlatlarına teşekkür ediyoruz. Hem de devletimiz tarafından evde sağlık hizmeti veren personelimize teşekkür ediyoruz. Yaşlılarımız bundan çok daha fazlasını hak ediyorlar. Ancak yapabileceklerimiz bundan ibaret. İnşallah onların duasını alırız" dedi.
Vali Ahmet Hamdi Nayir ve eşi Münevver Nayir’a, ziyaretlerinde Kaymakam Köksal Şakalar ve eşi, İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, Bozüyük Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Serkan Kadir Kesin, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammed Akgül, Valilik Özel Kalem Müdürü Filiz Sağır eşlik etti.