SETUR Kuşadası Marina’da düzenlenen “OPET Trafik Dedektifleri Projesi” eğitimlerine katılan çocuk ve gençler, Trafik Polisi tarafından verilen interaktif eğitimi ardından “Trafik Dedektifi” unvanını aldı.
Sosyal sorumluluk projeleri ile sektöründe fark yaratan OPET ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı (Emniyet Genel Müdürlüğü) Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Polis Eşleri Kaynaşma ve Yardımlaşma Derneği (PEKAY) iş birliği ile hayata geçirilen Trafik Dedektifleri Projesi kapsamında, okulların dışında da eğitimler sürüyor. Bu güne kadar yaklaşık Bir Milyon 200 bin çocuk ve gence ulaşan ”Trafik Dedektifleri Projesi” eğitimleri, bu kez Kuşadası’nda gerçekleşti.
SETUR Kuşadası Marina işbirliği ile gerçekleşen ve iki gün süren Kuşadası’ndaki eğitimlere katılan 3-17 yaşları arası çocuk ve gençler, İnteraktif trafik güvenliği eğitiminin ardından kimlik kartları alarak “Trafik Dedektifi” oldu. Çocukların, trafik kurallarına uymaları konusunda başta aileleri ve yakınlarını uyaracakları, şahit oldukları trafik ihlalleri konusunda polise ihbarda bulunacakları belirtildi.