AK Parti Çorum İl Başkanlığı Gülabibey Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.
Partililerin yoğun ilgi gösterdiği ve mini bir mitinge dönüşen açılışa AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Çorum milletvekili Cahit Bağcı, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, milletvekili adayı Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, parti yöneticileri katıldı.
7 Haziran seçimlerinin büyük bir önem arz ettiğini dile getiren AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, genel seçimlerin Türkiye’nin şahlanışa katkı sağlayacağını söyledi. Uslu, seçimden seçime ortaya çıkıp kalkınmayı, gelişmeyi, büyümeyi hazmedemeyenlerin çamur atmayı, yalan konuşmayı tercih ettiğini dile getirdi.
Konuşmasında Milliyetçi Hareket Partisi’ni (MHP) eleştiren Uslu, “MHP Genel Başkan yardımcısı bir açıklama yaptı. Başkanlık divanı toplanmış. Seçimlerde 16 ile ağırlık verme kararı almışlar. Bu 16 ile baktığınız zaman Çorum yok. MHP’nin Çorum’da hiçbir iddiası yok. Bunların attıklarına tuttuklarına bakmayın. MHP’nin hiçbir iddiası yok. Bunlar günü kurtarmak, gündemde kalmak, yüzlerini unutturmamak peşindeler. Yoksa bunlar geçmişte milletvekili çıkarmadılar mı? Bakan çıkarmadılar mı? Bunların bakan çıkardığı yerde normalde hiçbir sorun kalmamış olması lazım değil mi? Ama hala niye İskilip sorunlu. Niye Mecitözü, Sungurlu sorunlu. Bunun cevabını vermezler. Sonra bize uzaktan laf atıyorlar. Taş üstüne taş koymadılar diye. Taş üstüne taş koyduk. Bazen yeşil sahalar yaptık, bazen de gönüller fethettik. Şimdi taş üstüne ray döşeyeceğiz. Çorum hızlı tren ve yük trenine kavuşacak. Çorum’da üretilen sanayi ve tarım ürünleri pazarlara kolay ulaşacak. Bütün ilçelere gençlik merkezleri, sahalar, hastaneler yapıyoruz. Çorum’a 13 milyarlık (katrilyonluk) yatırım yaptık. Uzaklardan bakıp buradaki aydınlık yürekleri anlayamazsınız” dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın çözüm sürecine ilişkin açıklamalarıyla ilgili de açıklama da bulunan Uslu, “Barajı aşamayacağız diye HDP kalp krizi geçiriyor olabilir. HDP burada bir sağlık kontrolünden, yani akıl sağlığı kontrolünden geçse iyi olur. Çünkü sivil siyaset şiddetle arasına mesafe koyar. Oysa yaptığı açıklama da terör olayları devam edecek diyen, saldırılar devam edecek diyen, şiddet devam edecek diyen bir kişinin hele hele siyasi karar süreçlerini Kandil’le endeksli yürüten bir siyasi hareketin bizi itham etmeye, hakkı da yok haddi de değildir. Biz Çanakkale’de, Sarıkamış’ta, Galiçya’da, Yemen’de canımız pahasına bu memleketi korumuş bu bayrağı yükseklerde dalgalandırmaya azmetmiş, cehd etmiş milletiz. Tehditler bize vız gelir bize tırıs gider. Demokratik hak ve özgürlüklerin önünü açan yasalar onaylanırken meclisten kaçanların bugün demokratikleşmeden bahsediyor. Bu nasıl demokratlık” ifadelerini kullandı.
MİLLET KURULAN TUZAK VE KUMPASLARA BİR KEZ DAHA DUR DİYECEK
Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 8 Haziran’dan itibaren yeni bir Türkiye’nin olacağını belirterek, “Artık hiç kimse 8 Haziran’dan itibaren içinde milletin olmadığı, bir hesabı yapamayacak. İçinde milletin olmadığı planı yapamayacak. O gün millet bütün tuzaklara, planlara, hesaplara bir kez daha dur diyecek” dedi.
Türkiye’nin bugünlere kolay gelmediğini vurgulayan Başkan Külcü, “Türkiye’nin önüne tuzaklar kuruldu. Yollarına taşlar döşendi. Önümüze çok engeller çıkarıldı. Ama millete inandık. Millete güvendik. Milletle beraber yürüdük. 7 Haziran günüde milletle beraber yürüyeceğiz. 2007 yılındaki Cumhurbaşkanlığını seçimini hatırlayın. Ne hilelere başvurdular. Maç devam ederken Anayasa Mahkemesi marifetiyle kural değiştirdiler. Sonra millete gittik, millet oyunu bozdu. 7 Haziran öncesi de yeni oyunları bozacak. Geçmişte Cumhurbaşkanı kim olsun diye millete sormazlardı. İftara beş dakika kala elinde bardakla gazetelere poz veren adamları Cumhurbaşkanı seçiyorlardı. Dün hepsi bir araya gelip Ekmeleddin İhsanoğlu’nun arkasında saf tuttular. 7 Haziran günü Allah’ın izni ile Anayasayı değiştirecek çoğunluğu AK Parti’ye verecek. 8 Haziran’dan itibaren yeni bir Türkiye olacak” şeklinde konuştu.
UMUT TACİRLİĞİ YAPMAYIN
AK Parti Çorum milletvekili adayı Ahmet Sami Ceylan ise birilerinin Çorum’da umut tacirliği yaptığını ancak buna kesinlikle izin vermeyeceklerini belirterek, AK Parti’nin bundan önceki seçimlerde olduğu gibi 7 Haziran seçimlerinde de Çorum’da oy patlaması yaparak büyük bir zafer elde edeceğini belirtti.
Ceylan, "Bu millet hiçbir zaman MHP’nin de ortak olduğu koalisyon dönemlerinde yaşanan sıkıntıları unutmamıştır. Bu millet; başörtülü kızlarımızın üniversite kapılarında sürüklendiği, başörtülü kadınlarımızın horlandığı günleri unutmadı. Bu millet, enflasyon canavarının kendisine verdiği zararı unutmadı. Bu millet, geçmiş dönem hükümetlerinin ülkeyi bir sente muhtaç hale getirip İMF kapılarında 3-5 dolar için nöbet tuttuğu, bu milletin onuru, gururu ile oynandığı günleri hiçbir zaman unutmayacaktır" şeklinde konuştu.
YENİ TÜRKİYE’Yİ MİLLETİN DESTEĞİYLE İNŞA ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ
AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu ise AK Parti iktidarında yapılan hizmetler görmek istemeyen çevrelerin olduğunu belirterek, “Onların yaptıkları çalışmaları da biliyoruz. Bu ülkeye hangi hizmetlerin yapıldığını milletimiz görüyor. Bizi eleştiriyorlar. Yetmiyor yaptığımız işleri de yapacaklarını ifade ediyorlar. Bu zamana kadar nerdeydiniz. AK Parti, hamdolsun 13 yıldır milletinin hizmetinde var olmuştur ve var olmaya da devam edecektir. Bundan hiçbir şüphemiz yoktur. 7 Haziran seçimlerinden de alnımızın akıyla çıkarak milletimizin yaşam standartını yükseltmeye, ülkemizin saygınlığını itibarını artırmaya, Yeni Türkiye’mizi sizlerin desteğiyle inşa etmeye devam edeceğiz”