SAMSUN (AA) - Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV), zihinsel engelli çocukları bovling turnuvasında buluşturdu.

Samsun'da özel bir alışveriş merkezinde düzenlenen turnuvaya katılan engelli çocuklar ve aileleri, hem eğlendi hem de arkadaşlarıyla kaynaştı. 

ZİÇEV Başkanı Alaattin Kuru, özel çocuklar için güzel bir aktivite düzenlediklerini söyledi.

Turnuvaya zihinsel engelli çocukların yanı sıra down sendromlu ve işitme engelli çocukların da katıldığını belirten Kuru, "Özel çocuklarımızın sosyalleşmesini ve normal insanlarla birlikte etkinlikler yapabilmesi ve onlarla kaynaşmasını istiyoruz. Bunun için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Engelli bireylerin sosyal yaşamın olduğu gibi sporun da her alanında var olduğunu gösteriyoruz. Çevre farkındalığını arttırmak ve aynı zamanda engelli bireylerin sosyal yaşama entegrelerini sağlayabilmek amacı ile spor faaliyetlerini önemle yürütmekteyiz. Hayatın her alanında özel çocuklarımızın becerilerini göstermesini amaçlıyoruz" dedi.

Özel çocukların bu tür etkinliklerle kişilik kazanmasına destek olduklarını ifade eden Kuru, "Eğitilerek bu çocukların pek çok işi başarabileceğine inanmış kişileriz biz ve bunu da ispatlıyoruz. Bizim çocuklarımız bu çalışma faaliyetleri sonunda dünya çapında, Türkiye genelinde birçok başarı gösterdiler ve gösterecekler" diye konuştu.