Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, eşi Beyhan Demirtaş ile birlikte Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Vartana Yolu üzerinde villa tipi inşa edilerek içi döşenen ve aile ortamını aratmayan sevgi evlerinde kalan çocukları ziyaret etti.
Çocuklarla sohbet ederek yakın ilgi gösteren Vali Mahmut Demirtaş ve eşi, geçtiğimiz günlerde hizmete sunulan ve şu anda 33 çocuğa ev sıcaklığı ortamı sunan sevgi evlerinde kalan çocukları evlerinde ayrı ayrı ziyaret etti. Sevgi evlerinde kalan çocuklar ise, Vali Mahmut Demirtaş’ı ve eşini sevgi gösterileri ile karşıladı.
Çocuklara ismi ile hitap ederek bol bol sohbet eden Vali Mahmut Demirtaş, çocuklara çeşitli hediyeler verdi.
Sevgi Evlerinde kalan çocukların milletin devlete emaneti olduğunu belirten Vali Demirtaş, “Devletimizin himayesi ve koruması altında bulunan geleceğimizin teminatı çocuklarımız için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızca sevgi evleri inşa edilerek, aile ortamı oluşturulmuştur. Bu çocuklar bizim çocuklarımızdır. Bu çocukların geleceği ülkemizin geleceğidir. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuzdur. Bizlere emanet edilen çocuklarımızın en iyi şartlarda yaşamlarını devam ettirmeleri ve eğitimlerini tamamlamaları için devletimizin bütün imkânlarını en iyi şekilde yansıtıyoruz. Çocuklarımızın yurt ortamı yerine aile sıcaklığını aratmayan ev ortamında mutlu olduklarını görmek bizleri de mutlu etmektedir. Çocuklarımızın burada hayata en iyi şekilde hazırlanmaları için elimizden gelenin en iyisini yapmanın gayreti içerisindeyiz. Bugün çocuklarımızı ziyaret ederek, onların sevinçlerine ve heyecanlarına ortak olmak istedik” dedi.