Cezaevi İnceleme ve İzleme Komisyonu üyesi ve CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, İzmir Şakran Cezaevindeki cinsel istismar iddialarına yönelik, "İddialar asılsız ve tamamen kurgudan ibaret" dedi.
İzmir’in Aliağa ilçesindeki Şakran Cezaevi olarak bilinen İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki çocuk mahkumların birbirlerine yönelik cinsel istismarda bulunduğu iddiası üzerine, CHP Cezaevi İnceleme ve İzleme Komisyonu üyesi ve CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, İzmir’e gitti. Cezaevi Müdürü Halis Orhan ile yaklaşık 1.5 saat görüşme gerçekleştiren Demir, görüşme sonunda ise Aliağa Ceza İnfaz Kurumu’nun önünde bir basın açıklaması yaptı.
"İDDİALAR TAMAMEN ASILSIZ"
Nurettin Demir, yaptığı açıklamada, iddiaların asılsız ve tamamen kurgudan ibaret olduğunu belirtti. Demir, "Aliağa CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz ile cezaevini gezdik. Çocuk ve Gençlik ıslah evini gedik 36 koğuştan 22’si dolu ve 10’ar çocuk kalıyor. Burada çeşitli suçlardan 10 ayrı çocukla konuştuk. Çocuklar bize ulusal basında yer alan haberlerden dolayı çok üzgün olduklarını ve iddiaların aileler tarafından gerçek olduğuna inanabilecekleri bakımından endişelendiklerini söylediler. Burada çalışanlarla da görüştük. Onlar da bize örnek bir cezaevi oluşturmak için gayret sarf ettiklerini ancak bu iddialardan dolayı üzüldüklerini ifade ettiler" dedi.
"MÜDÜR BANA SENARYO YARATILDIĞINI SÖYLEDİ’"
Gazetecilerden gelen ’belgenin gerçek olup olmadığı’ sorusuna da yanıt veren CHP Cezaevi İnceleme ve İzleme Komisyonu üyesi ve CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Cezaevi Müdürü Halis Orhan bana, kendisi tarafından imzalan belgede yer alan iddiaların, böyle bir olay yaşanması durumunda psikologlar tarafından neler yapılacağını görmek için yazdığını ve tamamen mizanseni yaratıldığını söyledi. Bu tür olayları meclis gündeminde dile getirmeye devam edeceğiz. Bu ve bunun benzeri durumların peşini bırakmayacağız."