Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir’in Seferihisar’a gelişinin 81. yılı, Sığacık’ta düzenlenen törenle kutlandı.
Seferihisar ilçesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk kente gelişinin 81. yılı nedeniyle düzenlenen tören, Sığacık’ta yapıldı. Meydanda, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan program, Seferihisar Belediyesi tekvando ve halk oyunları ekibi tarafından yapılan gösterilerle devam etti.
Seferihisar Belediye Başkan Vekili Gürhan Özata, törende yaptığı konuşmada, "İlçemiz tarihinin en önemli günlerinden birini kutlamak için buradayız. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bundan 81 yıl önce 11 Nisan 1930’da ilçemizi ziyaret etmiştir. Bedenen aramızda olmasa da fikirleriyle, aklıyla, devrimleriyle bugün Atamızın yine yanımızda olduğunu hissediyoruz. Bir kez daha bu aydınlık yolu kendimize ilke ediniyoruz. Ulusal kurtuluş mücadelesinin önderliğini yapmış, sonrasında modern Türkiye’ye oluşturan devrimleri gerçekleştiren Atamız hedefimizi muasır medeniyetler seviyesinde olmasını istemiştir. Bizde bu yolda Atamızın izinde kendi ilçemizde daha iyisini yapmak için durmadan çalışıyoruz. Bu vesile ile Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını şükran ve rahmetle yad ederek; emanetinin ve devrimlerinin takipçisi olacağımıza bir kez daha söz veriyoruz" dedi.
Düzenlenen kutlama programına, Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Garnizon Komutanı Recai Atasavun, Belediye Başkan Vekili Gürhan Özata, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı İsmail Yetişkin, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Seferihisar Kaymakamı Resul Çelik ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Birleşmiş Milletler toplantısı için yurt dışında olmaları nedeniyle programa katılamadı.